FORMULA 1

Η τοξική σχέση Hamilton-Alonso

McLaren driver Fernando Alonso of Spain, left, answers a question as Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain listens during a press conference at the track in Melbourne, Thursday, March 23, 2017. Sunday's season-opening Australian Grand Prix, where F1rule changes requiring wider tires, greater aerodynamics, bigger fuel loads and increased downforce are expected to make the heavier cars significantly faster than previous years. (AP Photo/Rick Rycroft)
McLaren driver Fernando Alonso of Spain, left, answers a question as Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain listens during a press conference at the track in Melbourne, Thursday, March 23, 2017. Sunday's season-opening Australian Grand Prix, where F1rule changes requiring wider tires, greater aerodynamics, bigger fuel loads and increased downforce are expected to make the heavier cars significantly faster than previous years. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Ο Lewis Hamilton μίλησε για την επεισοδιακή περίοδο συνεργασίας του με τον Fernando Alonso.

Μπορεί πολλοί να ονειρεύονται μεταπήδηση του Fernando Alonso στη Mercedes ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Στο ρόλο αυτό βρίσκεται ο Lewis Hamilton, που έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και είναι σαφές πως δεν θα δεχόταν την έλευση του Ισπανού. Μία σεζόν πλάι του, το επεισοδιακό 2007 στη McLaren, ήταν αρκετή για να ξέρει ο Βρετανός πως δεν θα είναι ποτέ ξανά teammate του Alonso.

"Δεν πιστεύω πως θα προχωρούσε μία τέτοια συνεργασία αλλά αυτό δεν το λέω εγώ, πιστεύω το ίδιο πιστεύουν και όλοι οι εργαζόμενοι στην ομάδα μας. Η σχέση μου με τον Fernando ήταν τοξική και δηλητηρίασε τότε την ομάδα μας. Είχαμε προσωπικά θέματα. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχεις ευχάριστα και άλλοι με τους οποίους δεν μπορείς να βρίσκεσαι στιγμή στο ίδιο μέρος. Αν βάλεις δύο παγκόσμιους πρωταθλητές στην ίδια ομάδα, αμφότεροι θα επιδιώξουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν πουθενά. Θα μάχονται παντού. Είχαμε πολλές τριβές", είπε ο Hamilton στην El Pais.

Βέβαια διαβάζοντας τα παραπάνω δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως το 2007 ο Hamilton δεν ήταν πρωταθλητής αλλά πρωτοεμφανιζόμενος. Το δεύτερο είναι πως από το 2010 έως το 2012 στη McLaren χώρεσαν μια χαρά οι εγωισμοί δύο πρωταθλητών, αφού ο Button είχε πάει ως κάτοχος του τίτλου στην ιστορική ομάδα.

Πάντως, όσο κι αν δεν ταιριάζουν οι χαρακτήρες τους, ο Hamilton δεν παρέλειψε να εκθειάσει το οδηγικό ταλέντο του Alonso.

"Η Formula 1 είναι ένα θέαμα και είναι λίγοι οι οδηγοί που μπορούν πραγματικά να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό. Είμαστε ο Alonso, o Vettel, εγώ… Είναι πολύ καλό για το πρωτάθλημα και για όλους εμάς που ο Alonso αγωνίζεται εδώ και ελπίζω να λυθούν σύντομα τα προβλήματα της ομάδας του", συμπλήρωσε ο 32χρονος.

Photo Credits: AP Photo/Rick Rycroft

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ