FORMULA 1

Η Renault του 2018 θα είναι διαφορετική

Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17.
Hungarian Grand Prix, Friday 28th July 2017. Budapest, Hungary.
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Hungarian Grand Prix, Friday 28th July 2017. Budapest, Hungary. RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM

Η Renault ετοιμάζεται να παίξει φουλ επίθεση στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Τι κι αν οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 δεν περιλαμβάνουν ιδιαίτερες αλλαγές ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν; Η εργοστασιακή ομάδα της Renault, δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τη λογική τακτική της εξέλιξη της R.S.17, αλλά θα δημιουργήσει ένα μονοθέσιο από λευκό χαρτί! Πράγμα που δείχνει τις φιλοδοξίες των Γάλλων.

Η εξέλιξη των φετινών μονοθεσίων αποτελεί λογικό βήμα για ομάδες που είναι ήδη ανταγωνιστικές. Όμως η Renault, παρότι φέτος παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, έχει πολύ έδαφος ακόμα να καλύψει ώστε να μπορεί να διεκδικεί βάθρα και νίκες. Και ελπίζει να το πετύχει με το εντελώς νέο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

"Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο, εκεί έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας. Θα είναι ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, παρά τις περιορισμένες αλλαγές στους κανονισμούς.

Μάθαμε πολλά σε ότι αφορά στο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και την ισορροπία του μονοθεσίου που δημιουργήσαμε βάσει των κανονισμών για το 2017, άρα ο διάδοχός του θα πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός", ανέφερε σχετικά ο τεχνικός διευθυντής της Renault F1, Nick Chester.

(L to R): Nick Chester (GBR) Renault Sport F1 Team Chassis Technical Director with Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director.
Belgian Grand Prix, Saturday 26th August 2017. Spa-Francorchamps, Belgium.
(L to R): Nick Chester (GBR) Renault Sport F1 Team Chassis Technical Director with Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director. Belgian Grand Prix, Saturday 26th August 2017. Spa-Francorchamps, Belgium. RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM

Μάλιστα, σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο planetf1.com, αποκάλυψε πως στους δύο αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, αρχής γενομένης από το Grand Prix Βραζιλίας που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, θα αρχίσουν να δοκιμάζουν αεροδυναμικές λύσεις ενόψει 2018.

"Θα δοκιμάσουμε κάποια νέα αεροδυναμικά μέρη στις ελεύθερες δοκιμές στη Βραζιλία, προσπαθώντας να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το ‘πακέτο’ του 2018", αποκάλυψε ο Βρετανός.

Photo credits: renaultsport.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ