FORMULA 1

H Mercedes οφείλει ισότητα!

Großer Preis von Bahrain 2017, Sonntag - Steve Etherington
Großer Preis von Bahrain 2017, Sonntag - Steve Etherington DAIMLER AG

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δίνει υποσχέσεις που δεν θα μπορεί να κρατήσει σε ό,τι αφορά στην ισότητα μεταξύ των δύο πιλότων, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas.

Πολλή συζήτηση έχει προκύψει μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν, για το γεγονός πως η Mercedes AMG επέβαλλε team orders στους οδηγούς της από τον τρίτο κιόλας αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Και μάλιστα αυτό συνέβη δύο φορές, με τον Valtteri Bottas να αναγκάζεται να κάνει εις διπλούν στην άκρη για να τον περάσει ο Lewis Hamilton.

Δεδομένης της θέσης του Βρετανού στην ομάδα, των τριών τίτλων που έχει κατακτήσει, της αγωνιστικής του φόρμας, της βαθμολογικής του θέσης αλλά και του γεγονότος πως ο Φινλανδός έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, λίγο-πολύ όλοι περίμεναν πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε όταν χρειαζόταν. Και σίγουρα θα χρειαστεί ξανά τώρα που η Mercedes έχει αντίπαλο.

Πράγμα που δεν αποτελούσε πονοκέφαλο για τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff, που μέχρι φέτος ήξερε πως ο μοναδικός αντίπαλος κάθε οδηγού του, ήταν ο teammate του.

"Δεν μας άρεσε καθόλου που έπρεπε να επιβάλλουμε team orders. Δεν το έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια όμως οι συνθήκες τώρα ήταν διαφορετικές. Η κατάσταση απαιτεί σωστή ανάλυση. Θα θέλαμε στο ξεκίνημα κάθε αγώνα να δίνουμε ίσες ευκαιρίες στους οδηγούς μας, νομίζω το οφείλουμε σε αυτούς. Όμως στο Grand Prix του Μπαχρέιν κληθήκαμε να πάρουμε μία απόφαση και μάλιστα δύο φορές, καθώς θεωρούσαμε πως αυτή ήταν η μοναδική ελπίδα να κερδίσουμε τον αγώνα", είπε ο Αυστριακός.

Μετά τους πρώτους τρεις αγώνες του 2017, ο Hamilton είναι 23 πόντους μπροστά από τον Bottas και 8 πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Sebastian Vettel.

Photo Credits: Mercedes Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ