Η Haas ζητά μισό εκατομμύριο αποζημίωση για τον Grosjean!

Η Haas ζητά μισό εκατομμύριο αποζημίωση για τον Grosjean!

Η Haas απαιτεί από την πίστα της Σεπάνγκ να πληρώσει τις ζημιές στο μονοθέσιο του Romain Grosjean.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μαλαισίας που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, διακόπηκε πρόωρα μετά το ατύχημα του Romain Grosjean. Ο Γάλλος πάτησε σε κάλυμμα αποστράγγισης που είχε φύγει από τη θέση του στη στροφή 13, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το μονοθέσιό του. Πράγμα που δημιούργησε λογαριασμό στον οποίο μία μικρή ιδιωτική ομάδα όπως η Haas δεν μπορεί εύκολα να ανταποκριθεί.

Βλέπετε μεταξύ άλλων, καταστράφηκαν πλήρως το πάτωμα αλλά και η νέα εμπρός αεροτομή. Σύμφωνα με την αμερικανική ομάδα, το συνολικό κόστος ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ!  Και αξιώνει αυτό το ποσό από τους υπευθύνους της ασιατικής πίστας, καθώς τους θεωρεί υπαίτιους για το συμβάν μιας και είναι αδιανόητο τα καλύμματα αποστράγγισης όπως αυτό στη στροφή 13, να φεύγουν από τη θέση τους και να βρίσκονται στο διάβα των μονοθεσίων.

(Photo: HaasF1team.com)

"Πληρώνουμε για να έρθουμε εδώ, πληρώνουμε για να αγωνιστούμε εδώ, πληρώνουμε για όλα. Δεν γίνεται να πετάξουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επειδή κάποιος ξέχασε να σφραγίσει σωστά ένα κάλυμμα", είπε ο διευθυντής της Haas, Guenther Steiner.

O Ιταλός συναντήθηκε την ημέρα του αγώνα με τον επικεφαλής της πίστας της Σεπάνγκ, Razlan Razali, συζητώντας το θέμα της αποζημίωσης και όπως είπε, εξετάζουν το θέμα ώστε να βρουν κοινά αποδεκτή λύση.

Ο Grosjean πάτησε το κάλυμμα, με αποτέλεσμα το πίσω δεξί ελαστικό του να διαλυθεί και να χάσει τον έλεγχο σε ένα σημείο όπου τα μονοθέσια έχουν αναπτύξει ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα.

Photo Credits: AP Photo/Thomas Lam

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24