FORMULA 1

Η FIA "απειλεί" τον Vettel

GP SPAGNA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP SPAGNA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού ανακοίνωσε πως θα εξετάσει ενδελεχώς όσα έγιναν στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Sebastian Vettel να απειλείται με περαιτέρω ποινή!

Και το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν… συνεχίζεται! Μετά την πληθώρα δηλώσεων σχετικά με την κοκορομαχία Sebastian Vettel και Lewis Hamilton ακολουθώντας το αυτοκίνητο ασφαλείας στους δρόμους του Μπακού, στο παιχνίδι μπαίνει πλέον επίσημα και η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού! Όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθεί εκ των υστέρων έρευνα για όσα έγιναν την προηγούμενη Κυριακή, πράγμα που φαντάζει κακός οιωνός για τον οδηγό της Ferrari.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της FIA αναφέρει: "Μετά το πρόσφατο συμβάν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο το μονοθέσιο Νο5 (Sebastian Vettel) είχε σύγκρουση με το μονοθέσιο Νο44 (Lewis Hamilton), τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η FIA θα εξετάσει περαιτέρω τα αίτια του συμβάντος και θα αξιολογήσει αν είναι απαραίτητη περαιτέρω ποινή. Ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί πριν το Grand Prix Αυστρίας".

Ο Γερμανός αιφνιδιάστηκε από τον πολύ αργό ρυθμό του Βρετανού στην έξοδο 15, με αποτέλεσμα την επαφή της εμπρός αεροτομής της SF70H με τον διαχύτη της W08 EQ Power+. Εκνευρισμένος ο Vettel βγήκε στο πλάι του Hamilton και έκανε εσκεμμένα κίνηση που προκάλεσε την επαφή των μονοθεσίων τους.

Για αυτή, η τριπλέτα των αγωνοδικών την οποία αποτελούσαν οι πολύ έμπειροι Paul Gutjahr, Enzo Spano και ως εκπρόσωπος των οδηγών ο Danny Sullivan, του έδωσαν ποινή στάσης δέκα δευτερολέπτων στα pit. Η οποία μαζί με το χρόνο εισόδου/εξόδου, του στέρησε περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Sonntag - Steve Etherington
Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Sonntag - Steve Etherington DAIMLER AG

Πολλοί –ανάμεσά τους και ο συντάκτης αυτού του άρθρου- θεωρούν πως η ποινή αυτή ήταν αρκετά ελαστική δεδομένου πως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προκάλεσε εσκεμμένα σύγκρουση. Πιο αρμόζουσα ποινή θα ήταν αυτή της μαύρης σημαίας. Φαίνεται πως ανάλογους προβληματισμούς έχει και η FIA, γι’ αυτό και ανακοινώθηκε πως το θέμα θα έχει και… τρίτο ημίχρονο!

Μάλιστα η εκδίκαση της υπόθεσης θα εκδικαστεί την ημέρα των γενεθλίων του Vettel, που δύσκολα θα πάρει "δώρο". Υπενθυμίζουμε άλλωστε πως ο οδηγός της Ferrari έχει ήδη μία κίτρινη κάρτα, μετά το ξέσπασμα ύβρεων μέσω team radio στο περυσινό Grand Prix στο Μεξικό, όπου είχε επιτεθεί λεκτικά στον τεχνικό έφορο της FIA και διευθυντή του αγώνα, Charlie Whiting.

Τότε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Jean Todt, είχε αποδεχθεί την έγγραφη συγνώμη του Γερμανού, ωστόσο είχε ανακοινώσει πως αν υπήρξε ξανά κάποιο συμβάν ηθικής φύσης, θα υπήρξαν συνέπειες.

Photo Credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ