FORMULA 1

Η Ferrari "έχει πια τον ισχυρότερο κινητήρα" της F1

Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland steers his car out of his team's garage during the first practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, Friday, April 13, 2018. (AP Photo/Andy Wong)
Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland steers his car out of his team's garage during the first practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, Friday, April 13, 2018. (AP Photo/Andy Wong) AP

Η Ferrari από το 2017 φέρεται να προσέγγισε την απόδοση περίπου χιλίων ίππων της μονάδας ισχύος της Mercedes, όμως τώρα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πλέον η Scuderia έχει το ισχυρότερο μονοθέσιο της Formula 1.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Auto Motor und Sport", με μετρήσεις μέσω GPS - που χρησιμοποιούν οι ομάδες για να εντοπίσουν την ταχύτητα των άλλων μονοθεσίων - έδειξαν ότι πλέον ο ιταλικός κινητήρας έχει την μέγιστη απόλυτη ιπποδύναμη στο σπορ.

Αντίθετα η πρόοδος που έκανε η Mercedes το χειμώνα αφορούσε στην βελτίωση της ανθεκτικότητας των μονάδων ισχύος της, από τα 5.000 στα 8.000 μίλια - καθώς από φέτος κάθε οδηγός έχει μόνο τρεις μονάδες στη διάθεσή του για όλη τη χρονιά.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη φέρεται να έπαιξε και ο περιορισμός στην καύση λαδιού που επέβαλλε φέτος η FIA. Η Ferrari εξακολουθεί να πιέζει στο έπακρο εφικτό την εισαγωγή λιπαντικού στους θαλάμους καύσης για την αύξηση της ισχύος, σε σημείο που ο σύμβουλος της Mercedes, Νίκι Λάουντα, να λέει πως "κάθε φορά που [η Ferrari] βάζει μπροστά τον κινητήρα πνιγόμαστε από τον καπνό", καλώντας τη FIA να ελέγξει το θέμα. Η Ομοσπονδία απάντησε, μέσω το τεχνικού εφόρου Τσάρλι Ουίτινγκ, ότι τη Scuderia ελέγχθηκε, και δεν εντοπίστηκε τίποτα παράνομο.

"Στις ευθείες δεν χάνουμε χρόνο από τις Mercedes", είπε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, πάντως, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα. Όμως ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, αντέταξε ότι "οι μετρήσεις δεν είναι ακριβείς και για ένα αυτοκίνητο που κινείται στο όριο καμιά φορά ρισκάρεις να κάνεις λάθος".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ