FORMULA 1

Grosjean: "Οι αγωνοδίκες χαρίστηκαν στον Hamilton"

Silverstone, Northamptonshire, UK. 
Saturday 15 July 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images 
ref: Digital Image _ONZ5797
Silverstone, Northamptonshire, UK. Saturday 15 July 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONZ5797 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

O οδηγός της Haas ήταν έξαλλος με την απόφαση των αγωνοδικών να μη τιμωρήσουν τον Hamilton που τον "έκλεισε" στη μάχη της pole position του βρετανικού Grand Prix.

Μπορεί ο Lewis Hamilton να πανηγύρισε στο Silverstone την 67η pole position της καριέρας του, ωστόσο αυτή ήταν για περίπου μία ώρα επισφαλής καθώς ο Βρετανός βρισκόταν υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες. Αφορμή ήταν ένα συμβάν κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών του βρετανικού Grand Prix, όπου καθυστέρησε εμφανώς τον Romain Grosjean ενώ αυτός βρισκόταν σε γρήγορο γύρο.

Ωστόσο, το πάνελ των αγωνοδικών που αποτελούνταν από τους Dr Gerd Ennser, Nish Shetty και Danny Sullivan, "αθώωσε" τον οδηγό της Mercedes κρίνοντας πως μπορεί το μονοθέσιο που ακολουθούσε μπορεί να επηρεάστηκε από την παρουσία του, χωρίς όμως να το καθυστερήσει. Απόφαση που προφανώς έκανε έξαλλο τον οδηγό της Haas F1.

"Ξαφνιάστηκα από την επιλογή λέξεων: ‘ο οδηγός που ακολουθούσε δεν κλείστηκε’. Αν το να χάνεις 0.35-0.4 σε μία στροφή δεν σημαίνει πως κάποιος σε έκλεισε’, τότε ξαφνιάζομαι. Παρότι οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, αυτή η απόφαση αφήνει περιθώρια για ανάλογα συμβάντα στις κατατακτήριες. Ξέρω πως υπάρχει η μάχη για το πρωτάθλημα αλλά είμαστε σε θέση να μαχόμαστε στο Top10 και σήμερα με έκλεισαν. Πως να το θέσω; Ίσως αν ήταν ένας άλλος οδηγός στη θέση του, η απόφαση να ήταν διαφορετική. Ίσως την επόμενη φορά θα πρέπει η εμπρός αεροτομή μου να βρει στο διαχύτη του για να δείξω πως με έκλεισε", είπε ο Γάλλος.

Ο Hamilton πήρε λοιπόν την pole και o Grosjean έμεινε δέκατος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αν δεν τον είχε καθυστερήσει ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θα μπορούσε να είχε καταταχθεί μπροστά από τον Stoffel Vandoorne (σ.σ. η διαφορά τους ήταν 0.131sec) και λόγω της ποινής του Valtteri Bottas λόγω αλλαγής κιβωτίου στη W08, να εκκινούσε από την όγδοη θέση του grid!

Photo Credits: media.haasf1team.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ