FORMULA 1

Grand Prix στη Σαγκάη μέχρι το 2020!

Grand Prix στη Σαγκάη μέχρι το 2020!

Η Κίνα επέκτεινε τη συμφωνία διεξαγωγής Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 για τρία ακόμα χρόνια.

Κομμάτι του προγράμματος της Formula 1 θα συνεχίσει αν είναι και για τα επόμενα τρία χρόνια η Κίνα, μιας και η Διεθνής Πίστα της Σαγκάης επέκτεινε την υπάρχουσα συμφωνία της με τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, τη Liberty Media. Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το νέο τετραετές deal με τη Σιγκαπούρη.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε σε συμφωνία που θα διατηρήσει το Formula 1 Chinese Grand Prix στο καλεντάρι για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια. Αυτή η σπουδαία χώρα έχει επιδείξει τεράστιο ενδιαφέρον στο σπορ και πιστεύουμε πως υπάρχουν πολλές ανεξερεύνητες ακόμα προοπτικές εδώ", ανέφερε ο επικεφαλής της F1, Chase Carey.

Η Κίνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2004. Σχεδιασμένη από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Hermann Tilke, έχει ως χαρακτηριστικά της τις μεγάλες ευθείες (εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος), το μεγάλο πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπεράσματα και τα παραδοσιακού χαρακτήρα paddock που είναι τα μόνα που διαθέτουν ακόμα και λίμνες!

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Lewis Hamilton σημείωσε την pole position στην Κίνα, την οποία μετέτρεψε στην πρώτη εκ των επτά νικών που έχει φέτος στο ενεργητικό του.

Photo credits: f1pressarea.pirelli.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ