FORMULA 1

GP Βρετανίας (FP2): Η σειρά του Φέτελ

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the second free practice at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Friday, July 6, 2018. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the second free practice at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Friday, July 6, 2018. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της δεύτερης περιόδου δοκιμών στο GP Βρετανίας.

Σ’ ένα παρασκηνιακό "κρυφτό" της Mercedes και της Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές του GP Βρετανίας, 10ου φετινού αγώνα της Formula 1, o Σεμπάστιαν Φέτελ σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της δεύτερης περιόδου - που, ωστόσο, ήταν 7 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός εκείνου που πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη.

Παράλληλα, ο Μαξ Φερστάπεν, μετά το μηχανικό πρόβλημα που τον σταμάτησε στην πρώτη περίοδο, είχε ατύχημα μόλις στον πρώτο του γύρο στη δεύτερη. Ο νεαρός Ολλανδός έχασε τον έλεγχο της Red Bull στη δεξιά στροφή Luffield, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό τοιχίο της εξόδου διαφυγής με το πίσω δεξί μέρος της. Δεν υπήρχαν ούτε σοβαρές συνέπειες, ωστόσο, ούτε όμως και χρόνος επιδιόρθωσης του μονοθεσίου.

Πίσω στις δοκιμές, μετά τους πρώτους τους γύρους με τη μέση γόμα, στους οποίους ταχύτερος ήταν ο Κίμι Ράικονεν της Ferrari, ο Φέτελ πέρασε στην κορυφή με τη μαλακή γόμα, ενώ την ίδια στιγμή ο Χάμιλτον αφοσιωνόταν στις συστοιχίες γύρων με την ίδια - πετυχαίνοντας, στο μεταξύ, τον δεύτερο χρόνο.

Ο Ράικονεν έπεσε μέχρι το τέλος στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Βάλτερι Μπότας με την έτερη Mercedes, ενώ ταχύτερους από τους «υπόλοιπους» ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο - αν και η McLaren-Renault του δεν κατάφερε να υστερήσει λιγότερο από 1,75 δευτερόλεπτα από τη Ferrari.

Τον Ισπανό ακολούθησε επίσης με κινητήρα Renault ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την εργοστασιακή Renault, καθώς η γαλλική εταιρεία έχει στο Silverstone τροποποιημένους υπερσυμπιεστές - μετά το πρόβλημα αξιοπιστίας που παρουσίασε η μονάδα ισχύος του Χούλκενμπεργκ στην Αυστρία και, νωρίτερα, του Ντάνιελ Ρικιάρντο στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί, σχετικά με τη McLaren, ότι η χωροταξία του σχεδιασμού της MCL33 δεν επιτρέπει τη χρήση του νέου ηλεκτροκινητήρα MGU-K που ήταν διαθέσιμος από την Αυστρία, ήδη, για τα μονοθέσια της εργοστασιακής Renault.

GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Βρετανίας (FP2): Η σειρά του Φέτελ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ