FORMULA 1

GP Βραζιλίας FP3: Σειρά του Bottas

Großer Preis von Brasilien 2017, Freitag  Steve Etherington
Großer Preis von Brasilien 2017, Freitag Steve Etherington MERCEDESAMGF1.COM

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ιντερλάγκος αλλά αυτή τη φορά με ταχύτερο τον Φινλανδό.

Το τρία στα τρία σημείωσε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας η Mercedes AMG Petronas, πραγματοποιώντας μάλιστα ξανά το 1-2. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο Valtteri Bottas αυτός που ήταν ταχύτερος όλων στο FP3, με ελάχιστη διαφορά από τον teammate του και τις Ferrari να είναι επίσης πολύ κοντά!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με βαρύ ουρανό και οδόστρωμα νωπό σε κάποια σημεία λόγω της βροχής που είχε προηγηθεί. Μάλιστα υπήρχε 30% πιθανότητα να ανοίξουν ξανά οι ουρανοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εύλογα οι θερμοκρασίες είχαν πέσει αισθητά σε σχέση με χθες, ήταν στους 19 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, στους 26 στο οδόστρωμα.

Όμως τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα με σλικ ελαστικά και μάλιστα είχαμε πολλή δράση εξ αρχής, πράγμα αναμενόμενο λόγω της απειλής βροχής καθώς αυτή ήταν η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της Pole Position που είναι για τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι γόμες ελαστικών της Pirelli, που για τον αγώνα της Βραζιλίας έχει φέρει τη μέση (λευκά διακριτικά), τη μαλακή (κίτρινα διακριτικά) και την πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά).

Πολύ νωρίς, με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών δράσης, είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς ο Lance Stroll "πάρκαρε" τη Williams στη στροφή 6, παραπονούμενος για απώλεια ισχύος.

Οι Ferrari ήταν αυτές που έδειχναν αρχικά το δρόμο, χρησιμοποιώντας όμως την πολύ μαλακή γόμα. Όταν έβαλαν και οι Mercedes αυτή, στο εικοσάλεπτο πριν το φινάλε της διαδικασίας, πέρασαν στην κορυφή. Ακολούθησε διαρκής εναλλαγή προσώπων στην πρώτη θέση, με τον Valtteri Bottas 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερο του Lewis Hamilton και τις Ferrari των Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel να ακολουθούν στα 45 και 58 χιλιοστά αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα οι Red Bull είχαν περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του FP3 στα pit, προσπαθώντας να «γλιτώσουν» χιλιόμετρα από τις υβριδικές μηχανές. Όταν οι Verstappen έβαλε την πολύ μαλακή γόμα στο τέλος, επιδιώκοντας να κατεβάσει την επίδοσή του, η υποστροφή τον έθεσε εκτός πίστας στη στροφή 13, χωρίς ωστόσο να υποστεί ζημιές το μονοθέσιό του καθώς κατάφερε να το κρατήσει μακριά από τις μπαριέρες.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν υπήρξε κάποια άλλη αλλαγή στην κορυφή, με την τελευταία πρόβα ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών να υπόσχεται μάχη για την pole position.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP3:

GP Βραζιλίας FP3: Σειρά του Bottas

Photo credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ