FORMULA 1

GP Βελγίου (FP3): Raikkonen στην τελευταία πρόβα

GP Βελγίου (FP3): Raikkonen στην τελευταία πρόβα
CALLOALBANESE

Ο οδηγός της Scuderia Ferrari, Kimi Raikkonen, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου.

Ο Kimi Raikkonen σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο FP3 του Grand Prix Βελγίου που αποτελεί τον δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μάλιστα, ο χρόνος που πέτυχε ο οδηγός της Scuderia αποτελεί και νέο ρεκόρ για την εντυπωσιακή πίστα που απλώνεται στα δάση της καρδιάς των Αρδεννών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μετά τις χθεσινοβραδινές καταιγίδες και την πρωινή βροχή, ο καιρός ήταν βελτιωμένος. Με συννεφιά αλλά το οδόστρωμα ακόμα βρεγμένο σε πολλά σημεία, τη θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 23. Εύλογα στην αρχή της 60λεπτης διαδικασίας χρησιμοποιήθηκαν τα ελαστικά ενδιάμεσων συνθηκών της Pirelli.

Όμως σύντομα είχε έρθει η ώρα για σλικ ελαστικά και με την πολύ μαλακή γόμα ο Hamilton κατέβηκε στο 1.45.480 με τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Όμως σύντομα ήρθε η απάντηση από –ποιον άλλο-, τον Kimi Raikkonen, που σταθερά δείχνει αυτό το διήμερο γιατί θεωρείται «Βασιλιάς του Σπα». Ο Φινλανδός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.45.422, με τον teammate του Sebastian Vettel.

Έτσι στις προσπάθειες με την πολύ μαλακή γόμα, οι τρεις πρώτοι απείχαν μόλις 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών ο Daniil Kvyat πάρκαρε τη Scuderia Toro Tosso στην άκρη της ευθείας Kemmel, παραπονούμενος μέσω team radio πως έχασε ισχύ από την υβριδική μηχανή της Renault.

Κάπου εκεί ήρθε η ώρα να δούμε και δράση με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών και με αυτή ο Daniel Ricciardo πήρε τα ηνία 21 λεπτά πριν πέσει η καρό σημαία. Σύντομα στη θέση του βρέθηκε ο teammate του, Max Verstappen και αμέσως μετά πάλι ο Raikkonen.

Όμως με το εντυπωσιακό 1.43.916 που ήταν και νέο ρεκόρ στην ιστορική πίστα. Vettel και Hamilton έκαναν άμεσα κι αυτοί προσπάθειες με την ultra soft αλλά ήταν αμφότεροι ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργοί.

Στα τελικά στάδια της διαδικασίας δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή και πλέον η προσοχή είναι στραμμένη στη μάχη της Pole Position που αρχίζει στις 3 το μεσημέρι Ελλάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Βελγίου (FP3): Raikkonen στην τελευταία πρόβα
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ