FORMULA 1

GP Βελγίου (FP2): O Ράικονεν είναι εδώ!

Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland leaves the pit during the second practice session ahead of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Friday, Aug. 24, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Ferrari driver Kimi Raikkonen of Finland leaves the pit during the second practice session ahead of the Belgian Formula One Grand Prix in Spa-Francorchamps, Belgium, Friday, Aug. 24, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο Κίμι Ράικονεν κράτησε τη Ferrari στην κορυφή, με σχεδόν δύο δέκατα από τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ ένα οδηγικό λάθος άφησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην πέμπτη θέση.

Ενόψει του πρώτου του φετινού αγώνα με τον - βαρέως - αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari, του GP Βελγίου, ο Κίμι Ράικονεν σημείωσε τον ταχύτερο γύρο των σημερινών ελεύθερων δοκιμών στη δεύτερη περίοδό τους, στην πίστα του Σπα.

Ο Φινλανδός ήταν 0,168 δευτ. ταχύτερος του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει επίσης αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος στην πλάτη της Mercedes W09 - καθώς και οι δύο πέτυχαν τον ταχύτερο γύρο τους με τη μαλακότερη supersoft γόμα, σε προσομοιώσεις δοκιμών κατάταξης.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ περιορίστηκε σχεδόν 8 δέκατα μακριά από τον χρόνο του ομολόγου του στη Ferrari, εξαιτίας ενός οδηγικού λάθους στον γρήγορό του γύρο με τα supersoft. Ο χρόνος του στον επόμενο γύρο, με περισσότερο φθαρμένα ελαστικά, τον άφησε πίσω από τους Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν.

Την εξάδα έκλεισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που επέστρεψε μετά το πρόβλημα στον κινητήρα που τον άφησε στο γκαράζ στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Σέρχιο Πέρεθ έφερε και πάλι τη Racing Point (Force India) στην καλύτερη θέση πέραν των τριών ταχύτερων ομάδων.

Ο Φερνάντο Αλόνσο επέστρεψε στο κόκπιτ της McLaren (το οποίο στην πρώτη περίοδο είχε δώσει στον Λάντο Νόρις) με τον 16ο χρόνο, την ώρα που ο Στόφελ Βαντόρν με το δεύτερο μονοθέσιο απέμεινε τελευταίος - καθώς ένα πρόβλημα στο δάπεδο τον κράτησε στο γκαράζ για την πλειοψηφία των 90 λεπτών των δοκιμών.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Βελγίου (FP2): O Ράικονεν είναι εδώ!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ