FORMULA 1

GP Βελγίου (FP2): Hamilton και μετά βροχή…

GP Βελγίου (FP2): Hamilton και μετά βροχή…

Πριν οι ουρανοί ανοίξουν περιορίζοντας τη δράση στο Σπα, ο Lewis Hamilton πρόλαβε να πάρει ρεβάνς από τον Kimi Raikkonen.

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί τον δωδέκατο γύρο της σεζόν για τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.44.753 και ήταν κατά δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Kimi Raikkonen, με τους δυο τους να αλλάζουν θέσεις σε σχέση με το πρωί.

Στο πρώτο μισάωρο πέρασαν πολλοί από τους συνήθεις υπόπτους από την κορυφή της κατάταξης, με τον Hamilton να είναι ταχύτερος με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Όταν άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων, μετά δηλαδή από το πρώτο μισάωρο, η κορυφή άλλαξε πάλι πολλές φορές χέρια, προτού στρογγυλοκαθίσει ξανά εκεί ο οδηγός της Mercedes. Μάλιστα ο χρόνος του, που έμελλε να μη βελτιωθεί μέχρι το πέρας της 90λεπτης διαδικασίας, ήρθε παρότι ο Βρετανός δεν ήταν ταχύτερος σε κανέναν εκ των τριών τομέων της πίστας του Σπα. Όμως η συνολική του προσπάθεια, ήταν αρκετή. Όπως συνέβη και το πρωί με τον Raikkonen.

O Iceman που έχει εξαιρετική παράδοση στην πίστα του Βελγίου, ήταν ξανά μπροστά από τον teammate του, μπήκαν μάλιστα ανάμεσά τους o Vallteri Bottas (Mercedes) και ο Max Verstappen (Red Bull). Οι προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων τις οποίες συνήθως βλέπουμε στο δεύτερο μισό της διαδικασίας, διακόπηκαν πρόωρα καθώς η βροχή άρχισε να πέφτει στα δάση των Αρδεννών.

Daniel Ricciardo και Fernando Alonso τόλμησαν να βγουν στην πίστα αλλά με τη βροχή να εντείνεται, επέστρεψαν σύντομα και οριστικά τα pit. Απών από την απογευματινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Felipe Massa, καθώς η ζημιά στη Williams FW40 από την πρωινή του έξοδο, απαιτούσε αλλαγή σασί.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Βελγίου (FP2): Hamilton και μετά βροχή…

Photo credits: Mercedes AMG Twitter Account

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ