FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης: Ο Vettel νίκησε τους "ταύρους"

GP SINGAPORE F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP SINGAPORE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Συναρπαστικές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές του 14ου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Την pole position #212 στην ιστορία της Scuderia Ferrari πανηγύρισε στη Σιγκαπούρη ο Sebastian Vettel! O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και πιο επιτυχημένος οδηγός στην σύντομη ιστορία της Μερίνα Μπέι, έκανε δύο εντυπωσιακούς γύρους στο Q3 και κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή τις Red Bull Racing που είχαν σαρώσει στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών αλλά και στις δύο προηγούμενες των κατατακτήριων. Ήταν μία pole υψίστης σημασίας για τον Vettel, ειδικά από τη στιγμή που ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει μόλις πέμπτος.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H Μαρίνα Μπέι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου, οδοστρώματος στους 33 και την υγρασία στο 70%. Στο Q1 o Romain Grosjen γλίτωσε από ένα τετ α κε, όχι όμως και ο Felipe Massa που σημάδεψε τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 21, προκαλώντας κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικών του. Αφού επισκέφτηκε τα pit για αλλαγή ελαστικών, επέστρεψε στην πίστα αλλά αυτή τη φορά έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και ήταν στη λίστα αποκλεισμού στο Q1. Εκεί το δεύτερο μισό του grid είχε καταταχθεί σε παράταξη, με τη Haas του Kevin Magnussen, τις δύο Williams και τις δύο Sauber να αποκλείονται από τη συνέχεια.

Στην κορυφή οι "ταύροι" έκαναν το 1-2, με τον Verstappen ταχύτερο του Ricciardo, σκηνικό που επαναλήφθηκε και στην επόμενη περίοδο. Στο Q2 τέθηκε νοκ-άουτ ο Jolyon Palmer με τη Renault, οι δύο Force India, η Toro Rosso του Daniil Kvyat και η Haas του Romain Grosjean.

GP SINGAPORE F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP SINGAPORE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Στο Q3 o Sebastian Vettel ήταν το μεγάλο αφεντικό. Από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια σημείωσε επίδοση που θα τον τοποθετούσε στην pole position, κατέβασε όμως ακόμα χαμηλότερα την απόλυτη επίδοση στη δεύτερη προσπάθειά του. Κανένας άλλος δεν είχε απάντηση στο 1.39.491, με τις δύο Red Bull να είναι τα μοναδικά μονοθέσια που τον απειλούσαν. Ωστόσο οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo έμειναν τελικά τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Ο Vettel θα μοιραστεί την πρώτη σειρά του grid με τον Verstappen ενώ ο Ricciardo τη δεύτερη με τον Kimi Raikkonen που ακολούθησε.

Οι δύο Mercedes περιορίστηκαν στις θέσεις 5 και 6, με τον Lewis Hamilton έξι δέκατα πίσω από τον μεγάλο αντίπαλό του στη μάχη του τίτλου, την ώρα που ο Bottas ήταν άλλα τόσα πιο πίσω. Θα έχει όπως καταλαβαίνετε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας και το κατά πόσο θα μπορέσει ο Hamilton να υπερασπιστεί το βαθμολογικό του προβάδισμα έναντι του Vettel, που ορίζεται στους 3 πόντους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Σιγκαπούρης: Ο Vettel νίκησε τους "ταύρους"

Ο αγώνας αρχίζει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής σε ώρα Ελλάδας.

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ