FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης - FP1: Ταχύτερος ο Rosberg

SINGAPORE - SEPTEMBER 18:  Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 18, 2015 in Singapore.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
SINGAPORE - SEPTEMBER 18: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 18, 2015 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

Στην πρώτη 90λεπτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που ολοκληρώθηκε στην Marina Bay υπό το φως των προβολέων, o Nico Rosberg, με Mercedes, ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:47.995.

Στο λιμάνι της Σιγκαπούρης χτυπά αυτές τις ημέρες η καρδιά της Formula 1, λόγω της διεξαγωγής του 13ου Grand Prix του Πρωταθλήματος. Στην πρώτη 90λεπτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που ολοκληρώθηκε στην Marina Bay υπό το φως των προβολέων, o Nico Rosberg, με Mercedes, ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:47.995.

Από κοντά ακολούθησαν ο νικητής του περσινού αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton, επίσης με Mercedes και ο Daniel Ricciardo με Red Bull, η οποία έχει παράδοση καλών αποτελεσμάτων στην εν λόγω διαδρομή, με αποκορύφωμα τις τρεις συνεχόμενες νίκες του Sebastian Vettel (2011, 2012 & 2013).

Στις δύο επόμενες θέσεις πλασαρίστηκαν οι Ferrari των Vettel - Raikkonen, με τον Γερμανό τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Rosberg και τον Φινλανδό να είναι σχεδόν 8 δέκατα πιο αργός.

Από και πέρα οι διαφορές ανοίγουν με τον Valtteri Bottas (Williams) να είναι μεν έκτος αλλά η διαφορά του από την κορυφή να φτάνει τα 1,385".

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Μax Verstappen (Toro Rosso). Nico Hulkenberg (Force India), Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) και Pastor Maldonado (Lotus). Ο Fernando Alonso έφερε τη McLaren στην 11η θέση, όντας τρία δέκατα ταχύτερος του ομόσταβλού του, Jenson Button (15ος).

Προβλήματα με το σύστημα τροφοδοσίας κράτησαν καθηλωμένο στο γκαράζ της Red Bull τον Daniil Kvyat για το μεγαλύτερο διάστημα της διαδικασίας, ενώ στο ντεμπούτο του με την Manor, o Αμερικανός, Alexander Rossi που θα λάβει μέρος σε πέντε από τα επτά εναπομείναντα GP της χρονιάς -αρχής γενομένης από τον αγώνα της Σιγκαπούρης-, αντικαθιστώντας τον Roberto Merhi, είχε έξοδο λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαλώντας ζημιές στο μονοθέσιό του.

Διαβάστε ακόμη στο Car And Driver

Τα "μυστικά" της Marina Bay

Drift Κορίνθου διπλών και μονών περασμάτων

Η τέλεια στρατηγική του Hamilton (γραφήματα)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ