FORMULA 1

GP Ρωσίας FP1: Ο Iceman είναι εδώ

GP Ρωσίας FP1: Ο Iceman είναι εδώ

Ο Kimi Raikkonen ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τη Ferrari SF70H να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Δείτε αναλυτικά την κατάταξη. (φωτογραφία)

Μπορεί να μην έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανε όμως ιδανικό ξεκίνημα στις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο του ρωσικού Grand Prix.

Ο λόγος για τον Kimi Raikkonen που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.36.074, επίδοση αρκετή για να τοποθετήσει τη Ferrari SF70H στην κορυφή της κατάταξης της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έγινε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Η πίστα του Σότσι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 35.

Η 90λεπτη διαδικασία ξεκίνησε με προβλήματα για τη Renault, καθώς ο τοπικός ήρωας Sergey Sirotkin που πήρε τη θέση του Nico Hulkenberg, αναγκάστηκε να παρκάρει την R.S.17 στην άκρη της αγωνιστικής διαδρομής στη στροφή 2, αναφέροντας πρόβλημα στην υβριδική μηχανή. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, οι Mercedes είχαν ήδη βρεθεί στο 1-2 σε γύρους με τη μαλακή γόμα ελαστικών, με την οποία ο Sebastian Vettel βρήκε ένα επιπλέον δευτερόλεπτο. Όταν όμως η W08 Hybrid EQ Power+ έβαλαν τα πολύ μαλακά ελαστικά κατέβηκαν στο 1.36.

Ακολούθησε μακρά περίοδος αδράνειας και χρειάστηκε να συμπληρώσουμε τα δύο τρίτα της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών για να δούμε ξανά αλλαγή στην κορυφή.

Ο Kimi Raikkonen έβαλε ελαστικά πολύ μαλακής γόμας της Pirelli στη Ferrari του και πήγε στο 1.36.074, 45 χιλιοστού του δευτερολέπτου κάτω από τον Valtteri Bottas. Ακολούθησαν μερικά λεπτά υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας, για να απομακρυνθούν από την πίστα κομμάτια του Bodywork της Force India του Esteban Ocon, καθώς ενώ βρισκόταν εν κινήσει αποκολλήθηκε το κάλυμμα του κινητήρα.

Μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας δεν είχαμε άλλες αλλαγές στην κορυφή, παρέμεινε το Φινλανδικό 1-2, με τον Hamilton έξι δέκατα πιο πίσω και τις δύο Red Bull και τον Sebastian Vettel που είχε ένα εντυπωσιακό τετ α κε στη στροφή 16, να είναι εκτός δευτερολέπτου από την επίδοση του Iceman.

Κι επειδή ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό, η McLaren είδε στις… καθυστερήσεις τον Stoffel Vandoorne να παραπονιέται μέσω team radio πως έχασε ισχύ από την υβριδική μηχανή της Honda.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

GP Ρωσίας FP1: Ο Iceman είναι εδώ

Photo credits: Ferrari Twitter Account

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ