FORMULA 1

GP Ρωσίας: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Μπότας

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during the Russian Formula One Grand Prix, at the Sochi Autodrom circuit, in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 27, 2020. (Kirill Kudryavtsev, Pool via AP)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during the Russian Formula One Grand Prix, at the Sochi Autodrom circuit, in Sochi, Russia, Sunday, Sept. 27, 2020. (Kirill Kudryavtsev, Pool via AP) AP

Ο Βαλτέρι Μπότας κατάφερε να πανηγυρίσει την δεύτερη του φετινή νίκη, τερματίζοντας πρώτος στο Grand Prix της Ρωσίας μπροστά από Φερστάπεν και Χάμιλτον. Ποινή δέκα δευτερολέπτων δέχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Την δεύτερη του νίκη στην φετινή σεζόν της Formula 1 κατέκτησε ο Βαλτέρι Μπότας στο μέρος μάλιστα που είχε κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην Ρωσία. Ο Φινλανδός εκμεταλλεύτηκε την ποινή των 10 δευτερολέπτων που δέχθηκε ο Χάμιλτον, ο οποίος τερμάτισε 3ος πίσω από τον Φερστάπεν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Χάμιλτον και τον Μπότας να κάνουν καλή εκκίνηση, ενώ ο Ρικιάρντο έδωσε μάχη με τον Φερστάπεν για την 3η θέση με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να βγαίνει νικητής. Ωστόσο, ένα ατύχημα του Σάινθ, ο οποίος έπεσε στις μπαριέρες, και του Στρολ προκάλεσαν ένα αυτοκίνητο ασφαλείας.

Στη συνέχεια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έμαθε ότι δέχθηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων για δύο ξεχωριστές παραβάσεις σε προσομοίωση εκκίνησης πριν την έναρξη του αγώνα κατά την έξοδό του από τα pits. Έτσι, μετά την αλλαγή των ελαστικών του βρέθηκε στην 11η θέση. Ο Χάμιλτον ανέβαινε σιγά σιγά θέσεις, ωστόσο διαμαρτυρόταν για την στρατηγική που επέλεξε η ομάδα του.

Την ίδια ώρα ο Μπότας βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση, με τον Φερστάπεν να ακολουθεί. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην 3η θέση, όταν και αρκετοί πιλότοι μπήκαν στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Ο Φινλανδός οδηγός ως και το τέλος του αγώνα διατήρησε διαφορά ασφαλείας από τον Ολλανδό σημειώντας ταχύτερους γύρος και με άνεση πέρασε την καρό σημαία με τον Χάμιλτον να ακολουθεί. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Πέρες της Racing Point, ενώ ο Ρικιάρντο κρατήθηκε στην 5η θέση, παρά την ποινή 5 δευτερολέπτων που δέχθηκε.

1 Valtteri Bottas Mercedes Leader

2 Max Verstappen Red Bull Racing +7.729

3 Lewis Hamilton Mercedes +22.729

4 Sergio Perez Racing Point +30.558

5 Daniel Ricciardo Renault +52.065

6 Charles Leclerc Ferrari +62.186

7 Esteban Ocon Renault +68.006

8 Daniil Kvyat AlphaTauri +68.740

9 Pierre Gasly AlphaTauri +89.766

10 Alexander Albon Red Bull Racing +97.860

11 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing 1 L

12 Kevin Magnussen Haas F1 Team 1 L

13 Sebastian Vettel Ferrari 1 L

14 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Racing 1 L

15 Lando Norris McLaren 1 L

16 Nicholas Latifi Williams 1 L

17 Romain Grosjean Haas F1 Team 1 L

18 George Russell Williams 1 L

19 Carlos Sainz McLaren -- - -

20 Lance Stroll Racing Point -- - -

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ