FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Pole για Vettel, 1-2 η Ferrari

GP Ουγγαρίας: Pole για Vettel, 1-2 η Ferrari
STUDIO COLOMBO

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen "κλείδωσαν" την πρώτη σειρά της εκκίνηση του Grand Prix της Βουδαπέστης

Εντυπωσιακή παράσταση έδωσαν και στις κατατακτήριες δοκιμές του ουγγρικού Grand Prix οι Ferrari! Μετά το επιβλητικό 1-2 στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, οι κόκκινοι κυριάρχησαν και στη μάχη της pole position, με τον Sebastian Vettel να πανηγυρίζει τη δεύτερη φετινή του pole position και τον Kimi Raikkonen να τον πλαισιώνει κάνοντας εξαιρετικό γύρο στο φινάλε του Q3.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η καλοκαιρία συνεχίστηκε, με τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς κι αυτή του οδοστρώματος να έχει σκαρφαλώσει στους 57! Από νωρίς είχαμε δράση στο Χανγκαρόρινγκ, με τις Ferrari να συνεχίσουν με κεκτημένη ταχύτητα και να κάνουν τους καλύτερους χρόνους. Ο Vettel έδειχνε το δρόμο με επίδοση στο 1.17.244, τον Kimi Raikkonnen να ακολουθεί από κοντά αλλά τον Max Verstappen να μπαίνει στη συνέχεια σφήνα ανάμεσά τους.

Στη μάχη της ουράς οι κίτρινες σημαίες από την εντυπωσιακή έξοδο της Toro Rosso του Daniil Kvyat πάνω που μηδένιζε το χρονόμετρο, έπαιξαν το ρόλο τους. Τελικά εκτός συνέχειας έμειναν ο Kevin Magnussen με τη Haas, οι δύο Sauber και οι δύο Williams. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Paul di Resta που την τελευταία στιγμή αντικατέστησε τον ασθενή Felipe Massa, ήταν ταχύτερος του Marcus Ericsson και μόλις επτά δέκατα πίσω από τον teammate του, Lance Stroll, παρότι έμπαινε για πρώτη φορά στη Williams FW40! Όσο για τον Magnussen, έκανε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Perez αλλά προκρίθηκε ο Μεξικανός γιατί τον σημείωσε πρώτος!

Στο Q2 φαινόταν πως θα είχαμε επανάληψη ίδιου έργου στην κορυφή, μέχρι την ώρα που ο Hamilton έσπασε το ρεκόρ πίστας (τέταρτη φορά σήμερα μετά τις τρεις από τις Ferrari στο FP3). O Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.16.693 και τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, αποδεικνύοντας πως πάντα οι Mercedes έχουν το… κάτι παραπάνω στις κατατακτήριες.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί είχαμε τον Jolyon Palmer με τη Renault, τις δύο Force India, τον Daniil Kvyat με την Toro Rosso και τον Romain Grosjean με τη Haas. Αυτό σήμαινε πως στο Q3 είχαν προκριθεί και οι δύο McLaren, πράγμα που αποδεικνύει τις ικανότητες του σασί της MCL32, σε μία διαδρομή όπου «κρύβονται» οι αδυναμίες της υβριδικής μηχανής της Honda.

Και πάμε στη μάχη του Q3! Εκεί όπου ο Vettel έδειξε με το καλημέρα τις προθέσεις του, κατεβαίνοντας στο 1.26.276! Ήταν 3 δέκατα μπροστά από τον Valtteri Bottas, 5 από τον Verstappen, 6 μπροστά από τους Ricciardo Raikkonen ενώ ο Hamilton είχε μία μικρή έξοδο καταστρέφοντας την προσπάθειά του. Στη δεύτερη ζαριά βγήκε πρώτος στην πίστα αλλά δεν μπόρεσε να περάσει ούτε τον teammate του. Ακολούθησε ο Bottas, βελτίωσε το χρόνο του αλλά όχι τη θέση του, όπως συνέβη και με τον πέμπτο Ricciardo. Και έμεναν οι δύο Ferrari! Ο Vettel ήταν δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον εαυτό του, όμως ο Raikkonen έκανε εξίσου καλό γύρο και προσπερνώντας τον ανταγωνισμό, πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση. Έτσι η Ferrari κλείδωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Sebastian Vettel να πετυχαίνει τη 48η pole position της καριέρας του!

"Το μονοθέσιο σήμερα ήταν απίστευτο. Δουλεύουμε τέρμα γκάζι, από τον πρώτο αγώνα έως τώρα. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην επιτυχία", ήταν τα πρώτα λόγια του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στη δεύτερη σειρά θα είναι οι Mercedes, στην τρίτη οι Red Bull.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ουγγαρίας: Pole για Vettel, 1-2 η Ferrari

Photo credits: Ferrari Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ