FORMULA 1

GP Ουγγαρίας (FP2): "Ταύρος" και πάλι ο Ricciardo

GP Ουγγαρίας (FP2): "Ταύρος" και πάλι ο Ricciardo

Ο Αυστραλός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ουγγρικού Grand Prix που διεξάγεται στο Χανγκαρόρινγκ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση! Μετά την πρωινή πρωτιά, ο Daniel Ricciardo ήταν ταχύτερος όλων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας, που αποτελεί τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ακολούθησαν οι Ferrari και Mercedes! Όμως ας τα δούμε βήμα-βήμα.

H πίστα του Hungaroring υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει ξανά, τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 25 βαθμούς Κελσίου και εκείνη του οδοστρώματος στους 31. Η Pirelli έχει φέρει για το συγκεκριμένο αγώνα τις εξής τρεις γόμες ελαστικών: τη μέση (με τα λευκά διακριτικά), τη μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά) και την πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά). Όμως στο FP2 είδαμε να χρησιμοποιούνται μόνο οι δύο πιο μαλακές.

Στο ξεκίνημα ήταν η soft αυτή με την οποία οι Ferrari αρχικά και οι Mercedes στη συνέχεια βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων. Φτάνοντας στο πρώτο τέταρτο της 90λεπτης διαδικασίας, οι ταύροι πάτησαν γκάζι και άρχισαν να κοντράρουν τον Hamilton. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Vettel έβαλε πολύ μαλακά ελαστικά στη Ferrari του και πέρασε στην κορυφή, με τους χρόνους να πέφτουν διαρκώς.

Μία έξοδος του Felipe Massa στη στροφή 5 και προβλήματα στην υβριδική μηχανή της Ferrari του Raikkonen μας απασχόλησαν στη συνέχεια, προτού ο Ricciardo σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.18.455, ακριβώς στα μισά της διαδικασίας. Επίδοση που ήρθε με την RB13 να "φοράει" την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών.

Κι ενώ όλοι άρχισαν τις προσομοιώσεις αγώνα, ο Pascal Wehrlein έχασε τον έλεγχο της Sauber στη στροφή 11 καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Το ατύχημά του προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας, ο Γερμανός πήγε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας αλλά αποδείχθηκε πως δεν είχε κάποιο τραυματισμό.

Μετά από 10λεπτη διακοπή της δράσης (το ρολόι στα ελεύθερα δοκιμαστικά συνεχίζει να κυλάει υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας), είδαμε πάλι τους οδηγούς να πατούν γκάζι αλλά κάποιοι το παράκαναν! Ο Massa έχασε πάλι τον έλεγχο, αυτή τη φορά στη στροφή 4, γλίτωσε όμως τον τοίχο. Αντίθετα, ο Jolyon Palmer προκάλεσε ζημιές στη Renault R.S.17 μετά από λάθος στην τελευταία στροφή.

Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στους χρόνους και έτσι ο Ricciardo έκανε το δύο στα δύο, στην πίστα που πανηγύρισε τη δεύτερη εκ των πέντε νικών της καριέρας του στη Formula 1. Αλλά και πίστα στην οποία παραδοσιακά τα πηγαίνει καλά η Red Bull. Βέβαια ο teammate του, Max Verstappen, ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός και έκτος στην κατάταξη. Ανάμεσά τους ήταν οι δύο Ferrari και οι δύο Mercedes, με τους Vettel και Bottas να επικρατούν των teammate τους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ουγγαρίας (FP2): "Ταύρος" και πάλι ο Ricciardo

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ