FORMULA 1

GP Μπαχρέιν, FP1: Όαση ο Vettel

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the first practice session for the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, April 14, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the first practice session for the Bahrain Formula One Grand Prix, at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, April 14, 2017. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Σε μία καυτή ημέρα στην καρδιά της ερήμου, ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ο Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μπαχρέιν, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Γερμανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.32.697 σε γύρο που φορούσε τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και σε μία διαδικασία όπου η Ferrari ήταν… «on fire» στη- μεταφορικά στην περίπτωση του Vettel, κυριολεκτικά στην περίπτωση του Kimi Raikkonen. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά…

H πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με εκτυφλωτικό ήλιο και αφόρητη ζέστη. Συγκεκριμένα στους 37.8 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 47.4 (!) όταν άναψαν τα πράσινα φώτα στο pitlane για το FP1. Παρότι δεν θα δούμε τέτοιες συνθήκες στις επίσημες διαδικασίες, δηλαδή τις κατατακτήριες και τον αγώνα, που θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων, είδαμε εξ αρχής πολλή δράση. Βλέπετε πολλές ομάδες δοκίμαζαν αναβαθμίσεις, ειδικά η Ferrari που ξεκίνησε την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με τον Raikkonen να δοκιμάζει τη νέα εμπρός αεροτομή.

Σχεδόν όλοι ξεκίνησαν την 90λεπτη διαδικασία με την μέση γόμα ελαστικών της Pirelli, με τις Mercedes από νωρίς να κατεβαίνουν στο 1.37. O Sebastian Vettel μπήκε σφήνα ανάμεσά τους λίγο πριν το ημίωρο. Βάζοντας τη μαλακή γόμα οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν αν και την προσοχή τράβηξε ο Kimi Raikkonen, που είδε καπνούς να βγαίνουν από την υβριδική μηχανή της SF70H. Βίοι αντίθετοι με τον Vettel που όχι μόνο συνέχιζε απτόητος αλλά κατέβηκε στο 1.32.697!

Με τις Mercedes να μη κυνηγούν χρόνους, ήταν οι δύο Red Bull οι μόνες που κινήθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, με τον Daniel Ricciardo στα τέσσερα δέκατα και τον Max Verstappen στα οκτώ. Ακολούθησε ο Sergio Perez για λογαριασμό της Force India και ο Felipe Massa, που όμως αντιμετώπισε στο φινάλε της διαδικασίας πρόβλημα με τα φρένα του. Δεν ήταν ο μόνος που είχε δύσκολο φινάλε στο FP1, νωρίς τελείωσε και η προσπάθεια του Stoffel Vandoorne που πάρκαρε τη McLaren στην άκρη της διαδρομής 20 λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας ενώ τις «στιγμές τους» είχαν και οι Lance Stroll και Daniil Kvyat.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μπαχρέιν, FP1: Όαση ο Vettel

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μπαχρέιν αρχίζει στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ