FORMULA 1

GP Μπαχρέιν (ΕΔ2): Ξανά (πολύ) ταχύτερη η Ferrari

Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the second free practice at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 29, 2019. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar)
Ferrari driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during the second free practice at the Formula One Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 29, 2019. The Bahrain Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Σαρλ Λεκλέρκ έκαναν το 1-2 και στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στο Μπαχρέιν, με 35 χιλιοστά μεταξύ τους αλλά κυρίως με 6 δέκατα διαφορά από τη Mercedes.

Η Ferrari ολοκλήρωσε την κυριαρχία της κατά την πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών του GP του Μπαχρέιν -2ου φετινού αγώνα της Formula 1- σημειώνοντας τους πρώτους δύο χρόνους και στη δεύτερη περίοδο, αυτή τη φορά 6 δέκατα μπροστά από τις Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας.

Η Ferrari έκανε δύο σετ γρήγορων γύρων με τα μαλακά ελαστικά. Στο πρώτο ο Φέτελ ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Χάμιλτον, και στο δεύτερο μείωσε το χρόνο του κατά ένα ακόμα δέκατο, καθώς και ο Λεκλέρκ ήταν ταχύτερος σε σχέση με την πρώτη προσπάθεια και πλησίασε τον Γερμανό στα 35 χιλιοστά. Νωρίτερα, με τη μέση γόμα, ο Μπότας ήταν ταχύτερος κατά σχεδόν ένα δέκατο από τον Γερμανό της Ferrari.

Μετά το μέσον της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών οι δύο ομάδες αφοσιώθηκαν στις συστοιχίες γύρων για την προσομοίωση αγώνα - τομέας που φαντάζει ιδιαίτερα κρίσιμος για τη Ferrari σχετικά με τις υποψίες που υπάρχουν περί προβλημάτων ψύξης της μονάδας ισχύος και διαχείρισης της μαλακότερης γόμας. Υποψίες που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες στον καύσωνα του Σακίρ.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός, αν και δεν γνωρίζουμε τα φορτία καυσίμων, ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, που κατάφερε να βάλει τη Renault μπροστά από τη Red Bull-Honda του Μαξ Φερστάπεν - ο οποίος έκανε ορισμένα μικρά λάθη στους γρήγορους γύρους του με τη μαλακή γόμα. Οι δύο Haas (Κέβιν Μάγκνουσεν και Ρομέν Γκροζάν), μαζί με τη McLaren του Λάντο Νόρις και την Toro Rosso του Ντάνιλ Κβίατ, έκλεισαν την πρώτη δεκάδα - με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.

Απογοητευτικό ήταν, αντίθετα, το απόγευμα για τον Πιέρ Γκασλύ της Toro Rosso (που έμεινε 7 δέκατα πίσω από τον Φερστάπεν με προβλήματα στην έγκαιρη θέρμανση των ελαστικών της Red Bull), αλλά και για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο που έμεινε 1,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόλογό του στη Renault Χούλκενμπεργκ. Όπως επίσης και για τον Ράικονεν, που έκανε μόλις 6 γύρους (έχοντας ένα τετ-α-κε) αφήνοντας την Alfa Romeo να προσπαθεί να λύσει προφανώς ένα πρόβλημα στο μονοθέσιο για τη μεγαλύτερη διάρκεια των δοκιμών.

GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Μπαχρέιν (ΕΔ2): Ξανά (πολύ) ταχύτερη η Ferrari
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ