FORMULA 1

GP Μπακού (FP3): Ταχύτερος ο Bottas, όλα ανοιχτά

Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Aserbaidschan 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο οδηγός της Mercedes AMG, Valtteri Bottas, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη Τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του αγώνα του Αζερμπαϊτζάν

Μετά το χθεσινό δύο στα δύο από πλευράς Max Verstappen στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, η Mercedes απάντησε στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της Pole Position διά χειρός Valtteri Bottas!

Ο Φινλανδός επικράτησε οριακά της Ferrari του Kimi Raikkonen, σε μία διαδικασία όπου ο έτερος οδηγός της ιταλικής ομάδας και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastian Vettel, αντιμετώπισε προβλήματα. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά.

H «Γη της Φωτιάς» υποδέχθηκε σήμερα ομάδες και οδηγούς με ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με χθες! Αυτή του αέρα ήταν στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 56! Μόνο που στο πίσω μέρος της R.S.17 του Jolyon Palmer ανέβηκε ακόμα ψηλότερα καθώς η υβριδική μηχανή της Renault άρχισε να βγάζει καπνούς επτά λεπτά μετά την έναρξη της ωριαίας διαδικασίας. Πράγμα που σε συνδυασμό με το ατύχημά του Βρετανού οδηγού στο FP2, περιορίζει σημαντικά την προετοιμασία του ενόψει των επίσημων διαδικασιών του GP του Μπακού.

Στα πρώτα λεπτά είδαμε να χρησιμοποιούνται και οι τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli. Για τον συγκεκριμένο αγώνα η ιταλική εταιρεία έχει επιλέξει τη μέση γόμα με τα λευκά διακριτικά, τη μαλακή γόμα με τα κίτρινα διακριτικά και την πολύ μαλακή με τα κόκκινα διακριτικά. Ήταν η μαλακή γόμα αυτή με την οποία οι δύο οδηγοί της Mercedes πέρασαν στην κορυφή των χρόνων με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου. Η γενικευμένη χρήση της πολύ μαλακής γόμας εύλογα έφερε να δεδομένα και με αυτή είδαμε άμεσα πολλές βελτιώσεις. Όμως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 40λεπτο για να δούμε τον Bottas να χάνει τα ηνία. Κι αυτό διά χειρός του teammate του που με τα supes softs κατέβηκε τέσσερα δέκατα χαμηλότερα: στο 1.43.348. Την ίδια ώρα, η Ferrari φώναζε τον Sebastian Vettel στα pit, έχοντας εντοπίσει πρόβλημα στην SF70H του Γερμανού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτό αφορούσε απώλεια πίεσης στα υδραυλικά του κόκκινου μονοθεσίου.

Για προβλήματα με τον κινητήρα του γκρίνιαζε ο Max Verstappen και παρότι οι εντολές ρυθμίσεων που έλαβε από το μηχανικό του φάνηκε να δίνουν προσωρινά λύσεις, 10 λεπτά πριν το τέλος του FP3 ο Ολλανδός πάρκαρε την RB13 στην άκρη του δρόμου. Ενώ ο Romain Grosjean πλαγιολόσθησε εντυπωσιακά γλιτώνοντας άσχημη επαφή με τις μπαριέρες, το φινάλε αφορούσε προσομοιώσεις κατατακτήριων. Έτσι οι χρόνοι έπεσαν ακόμα περισσότερο, με τον Bottas να δείχνει το δρόμο σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.42.837, όντας 95 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τη Ferrari του Kimi Raikkonen. Ο Hamilton ήταν στα τέσσερα δέκατα, ο Daniel Ricciardo με τη Red Bull στο μισό δευτερόλεπτο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μπακού (FP3): Ταχύτερος ο Bottas, όλα ανοιχτά

Οι κατατακτήριες δοκιμές διεξάγονται στις 4 το απόγευμα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ