FORMULA 1

GP Μπακού (FP2): Δύο στα δύο για Verstappen

Red Bull Racing driver Max Verstappen of The Netherlands steers his car during the Formula One Grand Prix at the Monaco racetrack in Monaco, Sunday, May 28, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Red Bull Racing driver Max Verstappen of The Netherlands steers his car during the Formula One Grand Prix at the Monaco racetrack in Monaco, Sunday, May 28, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Max Verstappen, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών αν και στο φινάλε έστειλε το μονοθέσιό του στις μπαριέρες.

Μετά την πρωινή περίοδο, ο Max Verstappen τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή των χρόνων και τις δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που λαμβάνει χώρα στο Μπακού. Ο Ολλανδός επικράτησε οριακά του ανταγωνισμού και έκλεισε επεισοδιακά τη διαδικασία, αφού ο μηδενισμένος του χρονομέτρου τον βρήκε στις μπαριέρες. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

H πίστα του Μπακού υποδέχθηκε στο FP2 ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 40.

Από νωρίς είχαμε δράση, με τον Verstappen να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από το FP1, τον Daniel Ricciardo να τον πλαισιώνει και πολλούς οδηγούς να έχουν μικροεξόδους. Για μία ακόμα φορά η Haas αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα, με τον Grosjean έξαλλο μέσω team radio να διαμαρτύρεται. Εύλογα σε μία πίστα που τα μονοθέσια ξεπερνούν τα 350 km/h.

Βάζοντας την πολύ μαλακή γόμα, ο Verstappen συνέχισε το βιολί του. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, η επαφή της Toro Rosso του Daniil Kvyat με τις μπαριέρες στη στροφή 15, προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς έπρεπε να καθαριστούν τα κομμάτια του διαφημιστικού πανό που είχε βρεθεί στην αγωνιστική διαδρομή. Με τους οδηγούς να έχουν λίγο-πολύ όλοι τις… στιγμές τους, η Ferrari έκανε την εμφάνισή της στην κορυφή στα μισά της διαδικασίας αλλά έμεινε εκεί για ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς ο Verstappen ανέκτησε την απόλυτη επίδοση. Μάλιστα λίγο μετά ο 19χρονος βρήκε ακόμα περισσότερο χρόνο, κατεβάζοντας στο 1.43.362.

Κάπου εκεί, ο Jolyon Palmer έβαλε σημάδι τη μπαριέρα στη στενή στροφή 8, κατέστρεψε τη Renault του και προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αυτό δεν σταματά το χρονόμετρο κι έτσι χάθηκε αρκετός χρόνος δράσης. Δέκα λεπτά μετά οι οδηγοί πάτησαν γκάζι αλλά με την ολοκλήρωση της πρώτης ώρας της 90λεπτης διαδικασίας, ίσως μπορείτε να μαντέψετε τι συνέβη. Ο Fernando Alonso πάρκαρε τη McLaren του, προδομένος για πολλοστή φορά από την αξιοπιστία της υβριδικής μηχανής της Honda.

Εν τω μεταξύ στην κορυφή, ο Verstappen εξακολουθούσε να έχει την απόλυτη επίδοση αλλά με τους Valtteri Bottas (Mercedes), Ricciardo (Red Bull) και Kimi Raikkonen (Ferrari) να ακολουθούν με απόσταση ενός δεκάτου! Οι χρόνοι δεν άλλαξαν στο τέλος, με τον οδηγό της Red Bull να κλέβει ξανά την παράσταση αλλά για άλλο λόγο! ‘Έκλεισε το FP2, με την RB13 στις μπαριέρες!

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Μπακού (FP2): Δύο στα δύο για Verstappen

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ