FORMULA 1

GP Μπακού (FP1): Ταχύτερος ο Verstappen

GP Μπακού (FP1): Ταχύτερος ο Verstappen

Ο οδηγός της Red Bull Racing, Max Verstappen, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις πρώτες δοκιμές, την ώρα που ο Sergio Perez έστελνε τη Force India στον τοίχο

Με πρόσωπο-έκπληξη στην κορυφή των χρόνων ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που λαμβάνει χώρα στο Μπακού. Ο Max Verstappen σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο FP1 του όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την Red Bull Racing να κάνει το 1-2 και να αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ωστόσο, το ατύχημα του Sergio Perez που σημάδεψε τις μπαριέρες με τη Force India, δεν άφησε τις Mercedes και Ferrari να δείξουν τη δική τους δυναμική.

H πίστα του Μπακού υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 52. Για τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, η Pirelli διέθεσε στις ομάδες τις εξής τρεις γόμες: τη μέση γόμα με τα λευκά διακριτικά, τη μαλακή γόμα με τα κίτρινα διακριτικά και την πολύ μαλακή με τα κόκκινα διακριτικά. Δεδομένου πως δεν μιλάμε για μόνιμη πίστα αλλά σιρκουί που περιλαμβάνει δημόσιους δρόμους, η πρόσφυση στο ξεκίνημα του FP1 ήταν περιορισμένη και τα συμβάντα πολλά, κυρίως στη στροφή 1. Ένα από αυτά ήταν και η Mercedes του Lewis Hamilton που όπως και ο Sebastian Vettel χρειάστηκε να περάσει το πρώτο μισάωρο της 90λεπτης διαδικασίας για να αρχίσουν να γράφουν χρόνους. Συγκεκριμένα φτάσαμε στο 34 λεπτό της για να δούμε τον Βρετανό να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.45.497, επίδοση που ήρθε με τη μαλακή γόμα και τον έφερε ένα δευτερόλεπτο κάτω από τον ανταγωνισμό. Στα μισά του FP1 o Valtteri Bottas είχε μία επαφή με τις μπαριέρες αλλά χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.

Εν τω μεταξύ οι Red Bull έδειχναν εξ αρχής να βρίσκουν ρυθμό και όταν λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Max Verstappen «φόρεσε» τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας στην RB13, πέρασε και στην κορυφή. Ο Ολλανδός συνέχισε να κατεβάζει παρά τη… «στιγμή» που είχε στη στροφή 1 αλλά από την οποία γλίτωσε. Σε αντίθεση με τον Sergio Perez που υποτίμησε το πόσο στενεύει η πίστα στη στροφή 8 και κατέληξε στον τοίχο, διαλύοντας τη Force India. Προφανώς αυτό έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας και κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των μηχανικών της ινδικής ομάδας καθώς θα δώσουν αγώνα δρόμου για να επιδιορθώσουν το μονοθέσιό του ενόψει του FP2. O Μεξικανός είχε και πέρυσι ατύχημα στο FP3, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να προκαλέσει αίσθηση με τη δεύτερη θέση στη μάχη της pole position και την παρουσία του στο βάθρο στον αγώνα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Daniel Ricciardo είχε ανέβει δεύτερος με τη Red Bull στο 1-2 ενώ ακολουθούσε ο Sebastian Vettel, παρότι εκείνος είχε τη μαλακή γόμα ελαστικών στη Ferrari του. Το καθεστώς κόκκινης σημαίας άρθηκε έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του FP2 αλλά ήταν εύλογα να μην υπάρξει κάποια περαιτέρω βελτίωση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του FP1:

GP Μπακού (FP1): Ταχύτερος ο Verstappen

Photo credits: redbullcontentpool.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ