FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας (FP3): Hamilton πριν τη βροχή

Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington
Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington DAIMLER AG

H Mercedes έκανε το 3 στα 3 στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας που διεξάγεται στο Σίλβερστοουν.

Μετά τη διπλή πρωτιά του Valtteri Bottas στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Σίλβερστοουν, η τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές ανήκε στον Lewis Hamilton! Με την κυριαρχία της Mercedes να συνεχίζεται, ο Βρετανός ήταν ταχύτερος όλων στο FP3, που ολοκληρώθηκε με βροχή! Με τον καιρό να επηρεάζει τις προσομοιώσεις κατατακτήριων, η Ferrari φάνηκε να είναι στο παιχνίδι καθώς ο Sebastian Vettel μπήκε σφήνα ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη, όντας μόλις 32 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Lewis.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσαϊρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ουρανό βαρύ, θερμοκρασία αέρα στους 15 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος λίγο ψηλότερα, στους 21. Λόγω της απειλής βροχής είδαμε από πολύ νωρίς όλους τους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα, για να γράψουν όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους με τα σλικ ελαστικά της Pirelli. Είδαμε μάλιστα ποικιλία επιλογών ανάμεσα στους οδηγούς αφού χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις γόμες που έχει φέρει η ιταλική εταιρεία στο Σίλβερστοουν: η μέση (με τα λευκά διακριτικά), η μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά) και η πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά).

Κι ενώ δεν βλέπαμε… αστραπές στον ουρανό, η Ferrari σκορπούσε σπίθες, με τις SF70H να «γλύφουν» περισσότερο από τον ανταγωνισμό το οδόστρωμα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου της 60λεπτης διαδικασίας, άρχισαν οι πρώτες αναφορές των οδηγών για ψιχάλες, κυρίως στις στροφές 1 και 2. Εν τω μεταξύ, οι Mercedes ήταν στην κορυφή "φορώντας" τη μαλακή γόμα, με τις Ferrari να ακολουθούν όντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργές, αν και είχαν την πολύ μαλακή. Τα ασημί βέλη ήταν ξανά στο 1.28, αυτή τη φορά με τον Hamilton να δείχνει το δρόμο.

Στα μισά του δρόμου έβαλαν και οι W08 την πολύ μαλακή γόμα και με αυτή ο Hamilton κατέβασε κατά επτά δέκατα το χρόνο του, στο 1.28.063. Ο Bottas και οι Ferrari προσπάθησαν να ακολουθήσουν, με τον Sebastian Vettel στα 32 χιλιοστά του δευτερολέπτου και τον Bottas στα 151! O Φινλανδός πρόλαβε να έρθει ακόμα πιο κοντά, στα 74 χιλιοστά και μετά… ήρθε η βροχή.

Μετά από ένα δεκάλεπτο αναπροσαρμογής, στα τελευταία οι οδηγοί έβαλαν τα ενδιάμεσα ελαστικά για να πάρουν μία γεύση κι από αυτού του είδους τα ελαστικά και συνθήκες, καθώς δεν αποκλείεται στις επίσημες διαδικασίες να χρειαστούν. Ωστόσο, όπως είναι προφανές, οι χρόνοι ήταν αρκετά πιο αργοί. Μάλιστα παραλίγο να έχουμε δράμα για τον Ricciardo που έχασε τον έλεγχο βγαίνοντας στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και γλίτωσε οριακά τον τοίχο. Δεν ήταν ο μόνος αφού Hamilton και Marcus Ericsson είχαν κι αυτοί τις… στιγμές τους, χωρίς συνέπειες.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Μ. Βρετανίας (FP3): Hamilton πριν τη βροχή

Photo Credits: mercedes f1

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ