FORMULA 1

GP Κίνας: Στην Pole o Hamilton

GP Κίνας: Στην Pole o Hamilton
STEVE ETHERINGTON FOR MERCEDES-BENZ GRAND PRIX LTD.

Ο Lewis Hamilton χάρισε στη Mercedes AMG την 75η Pole Position στην ιστορία της στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα φέτος ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την pole position, σε μία εντυπωσιακή μάχη κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Κίνας! Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρήκε την κρίσιμη στιγμή αντίδοτο στην ταχύτητα της Ferrari και έτσι σημείωσε την έκτη του pole στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης. Όπως και στην Αυστραλία, θα έχει δίπλα του τον Sebastian Vettel που επικράτησε οριακά του έτερου οδηγού της Mercedes, Valtteri Bottas. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά…

Η πίστα της Σαγκάης υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 32. Ο Hamilton έδειξε νωρίς στο Q1 το δρόμο αλλά ήταν ο Sebastian Vettel αυτός που μερικά δευτερόλεπτα μετά έκανε χρόνο 1.33.078 τοποθετώντας εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης. Η διαφορά είναι πως ο Γερμανός, όπως και ο teammate του στη Ferrari, Kimi Raikkonen, είχαν βγει στην πίστα με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli, ενώ όλοι οι υπόλοιποι με τα πολύ μαλακά.

Η προσοχή μεταφέρθηκε στην ουρά όπου έγινε μεγάλη μάχη για πρόκριση στο Q2, που ολοκληρώθηκε με τον Antonio Giovinazzi να στέλνει τη Sauber στον τοίχο λίγο πριν την ολοκλήρωση του γύρου! Ατύχημα που περιέργως, τον βοήθησε να πλασαριστεί ψηλότερα αφού οι Romain Grosjean και Max Verstappen αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους γύρους τους!

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car into the pit-lane during the third practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car into the pit-lane during the third practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

AP Photo/Mark Schiefelbein

Εκτός συνέχειας έμεινε λοιπόν ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren Honda, ο Grosjean με τη Haas, ο Jolyon Palmer με τη Renault, o Verstappen που είχε προβλήματα ισχύος στο μονοθέσιο της Red Bull και ο Esteban Ocon με τη Force India. Αξίζει να σημειωθεί η δέκατη θέση του Fernando Alonso, με τον Ισπανό γλαφυρό όπως πάντα μέσω team radio να λέει «πιέζω σαν ζώο»!

To Q2 ξεκίνησε με μερικά λεπτά καθυστέρηση ώστε να καθαριστούν τα θραύσματα από τη διαλυμένη C36. Αυτή τη φορά όλοι βγήκαν στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα και εξ αρχής φάνηκε πόσο μικρές είναι φέτος οι διαφορές ανάμεσα στους κόκκινους και τους ασημί.

Ο Vettel έκανε χρόνο 1.32.391, με τον Hamilton μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του! Ο Bottas ήταν στο ένα δέκατο και ο Raikkonen στα δύο! Όμως ο Φινλανδός βγήκε ξανά στην πίστα στο φινάλε και με επίδοση 1.32.181 όχι μόνο πέρασε στην κορυφή αλλά έσπασε και το ρεκόρ πίστας που ανήκε στον Michael Schumacher και κρατούσε από το 2004!

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the third practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. (AP Photo/Toru Takahashi)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the third practice session for the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit in Shanghai, China, Saturday, April 8, 2017. (AP Photo/Toru Takahashi) AP

AP Photo/Toru Takahashi

Στη ζώνη αποκλεισμού δεν είχαμε μεγάλες εκπλήξεις. Οριακά τη γλίτωσε o Lance Stroll, με τον Carlos Sainz να μη μπορεί με τη Toro Rosso να τον εκτοπίσει στο φινάλε. Δωδέκατος ήταν ο Kevin Magnussen με τη Haas και ακολούθησαν ο Fernando Alonso με τη McLaren, o Marcus Ericsson με τη Sauber ενώ φυσικά 15ος έμεινε ο Giovinazzi που δεν έλαβε μέρος στο Q2.

Στην τρίτη και τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, στην πρώτη ζαριά ο Hamilton έκανε χρόνο 1.31.902 παρά μία μικρή διόρθωση, με τον Sebastian Vettel να είναι 184 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός. Ο Bottas ήταν στο +0.363 με τον Raikkonen μόλις στο +0.714.

Στην τελική προσπάθεια όλοι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους αλλά το 1.31.678 χάρισε στον Hamilton την έκτη συνεχόμενη pole position (μόνο αυτός και ο Senna το έχουν καταφέρει) και έκτη στην Κίνα! Στο φινάλε ο Vettel κατάφερε να βρεθεί δίπλα του στην πρώτη σειρά του grid, όντας ταχύτερος του Bottas κατά μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου! Η δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι λοιπόν «Φινλανδική», στην Τρίτη θα βρίσκονται η Red Bull του Daniel Ricciardo και η Williams του Felipe Massa ενώ στην τέταρτη θα κάνει κατάληψη η Force India.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Κίνας: Στην Pole o Hamilton
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ