FORMULA 1

GP Κίνας FP2: Θεατές χωρίς σόου

GP Κίνας FP2: Θεατές χωρίς σόου
2017 GETTY IMAGES

Η αδυναμία του ιατρικού ελικοπτέρου να φτάσει στο νοσοκομείο, οδήγησε σε ένα 90λεπτο χωρίς δράση στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του GP της Κίνας στην πίστα της Σαγκάης.

Αν η περιορισμένη δράση στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Κίνας απογοήτευσε πολλούς, τι να πούμε για τη δεύτερη περίοδο; Επί 90 λεπτά αναμέναμε κάποια βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που θα επέτρεπαν την προβλεπόμενη μεταφορά τραυματία με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του αγώνα, Charlie Whiting,το πρόβλημα δεν αφορούσε τις καιρικές συνθήκες στην πίστα αλλά 38 χιλιόμετρα μακριά, δηλαδή στο κέντρο της Σαγκάης και στο νοσοκομείο που το ελικόπτερο θα έπρεπε να προσγειωθεί σε περίπτωση ανάγκης. Πράγμα ανέφικτο.

Ο Βρετανός αποκάλυψε επίσης πως σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ενημέρωση κάθε δέκα λεπτά αλλά όλες είχαν το ίδιο μήνυμα. Έτσι στο FP2 δεν είχαμε καθόλου δράση, κανένα μονοθέσιο δεν βγήκε στην πίστα και το μοναδικό… σόου για το κοινό, ήρθε διά χειρός Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός πήρε το κινητό του και έτρεξε προς τις κερκίδες περίπου είκοσι λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ξεκινώντας live μετάδοση στα social media, μοιράζοντας δώρα και δίνοντας έστω κάποια ζωντάνια σε ένα ανιαρό απόγευμα.

Τα παραπάνω προφανώς έχουν επηρεάσει σημαντικά το πρόγραμμα των ομάδων που ενόψει της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών, θα έχουν μόνο 60 λεπτά δοκιμών, στο πλαίσιο του FP3 το πρωί του Σαββάτου. Παράλληλα, δεν μπόρεσαν να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα ώστε να αποκτήσουν ασφαλή δεδομένα για τη λειτουργία των μονοθεσίων ή τη φθορά των ελαστικών, πράγμα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πόσο έχουν αλλάξει και τα δύο φέτος.

Εκτός αυτού, η παγκόσμια ομοσπονδία θα πρέπει να ψάξει και να βρει εναλλακτικές σε ότι έχει να κάνει με πιθανή μεταφορά τραυματία στο νοσοκομείο, πράγμα που λόγω της απίστευτης κίνησης στη Σαγκάη, δεν μπορεί να γίνει στο νοσοκομείο στο οποίο προβλέπεται να γίνει η αεροδιακομιδή. Αν λοιπόν δεν θέλουν να επαναληφθεί το σημερινό φιάσκο την Κυριακή για την οποία υπάρχουν παρόμοιες καιρικές προβλέψεις, θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο Β.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ