FORMULA 1

GP Κίνας FP1: Verstappen, ομίχλη και διακοπές!

GP Κίνας FP1: Verstappen, ομίχλη και διακοπές!
GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

O Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη «μουσκεμένη» πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Σαγκάης.

Ο καιρός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Κίνας που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η διεθνής πίστα της Σαγκάης υποδέχθηκε τους οδηγούς με βροχή και ομίχλη, με την 90λεπτη διαδικασία να είναι ως επί το πλείστον υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας. Κύριο πρόβλημα ήταν η αδυναμία του ιατρικού ελικοπτέρου να πετάξει από την πίστα προς το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η πρώτη κόκκινη σημαία ήρθε λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας και κράτησε περίπου τρία τέταρτα. Παρότι η βροχή είχε σταματήσει, το οδόστρωμα παρέμενε βρεγμένο. Έτσι όσοι οδηγοί βγήκαν στην πίστα, χρησιμοποίησαν αρχικά ελαστικά για βρόχινες συνθήκες και στη συνέχεια ενδιάμεσα. Με αυτά ο Max Verstappen σημείωσε το 1.50.491 που τοποθέτησε τον οδηγό της Red Bull Racing στην κορυφή της κατάταξη, ενάμιση δευτερόλεπτο μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Ακολουθούσαν οι δύο Williams, όταν είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας λόγω της εξόδου του Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 3 και η Renault του κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Και κάπου εκεί, οι καιρικές συνθήκες απαγόρεψαν την πτήση του ελικοπτέρου, είχαμε πάλι καθεστώς κόκκινης σημαίας και αυτό διατηρήθηκε μέχρι τέλους του FP1.

Προφανώς οι χρόνοι ελάχιστη σημασία έχουν, ενδεικτικά αναφέρουμε πως μόνο 14 οδηγοί κατάφεραν να «γράψουν» επίδοση και ανάμεσά τους δεν ήταν ο Lewis Hamilton της Mercedes αλλά ούτε και το δίδυμο της Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Κίνας FP1: Verstappen, ομίχλη και διακοπές!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ