FORMULA 1

GP Καναδά (FP3): Στο 1-2 οι Ferrari

GP CANADA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP CANADA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους στα ελεύθερα του Σαββάτου

Η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Καναδά, είχε χρώμα κόκκινο! Η Ferrari έκανε το 1-2 στο FP3 του έβδομο γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 που διεξάγεται στο σιρκουί Gilles Villeneuve.

Ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος όλων, με τον teammate του Kimi Raikkonen, τον Lewis Hamilton και τον Max Verstappen να ακολουθούν από κοντά. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συνέβη στο νησάκι της Παναγίας, στην κοίτη του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου.

H πίστα του Μοντρεάλ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια σήμερα. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 29. O Vettel έδειξε από νωρίς το δρόμο φορώντας τα πάρα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli, με τις Mercedes να τον ακολουθούν φορώντας τα πολύ μαλακά.

Στα μισά της ωριαίας διαδικασίας τα ιταλική μονοθέσια έβαλα φρέσκα σετ ultra soft και κατέβηκαν άμεσα στο 1.12, με τον Vettel ξανά μπροστά από τον Raikkonen. Η διαφορά τους ήταν σχεδόν στα τρία δέκατα, με τον Hamilton και τον Bottas σταδιακά να πλησιάζουν.

Κι ενώ φαινόταν πως δεν θα υπήρχε αλλαγή στην πρώτη τετράδα, ήρθε ο Max Verstappen να επιβεβαιώσει τη βελτίωση της RB13, «κλέβοντας» την τέταρτη θέση από τον Φινλανδό οδηγό της Mercedes. Μάλιστα ήταν οριακά πίσω από τον Hamilton κι αυτό παρότι έδειχνε να χάνει το πίσω μέρος της Red Bull περνώντας σε απόσταση χιλιοστών στον περίφημο «τοίχο των πρωταθλητών».

Και αυτή τη φορά είχαμε πολλές μικροεξόδους αλλά καμία με ιδιαίτερες συνέπειες. Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

GP Καναδά (FP3): Στο 1-2 οι Ferrari

Η μάχη της pole position αρχίζει στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ