FORMULA 1

GP Ισπανίας (FP2): Ξανά μπροστά οι Mercedes

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the second free practice session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, May 12, 2017. The F1 race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the second free practice session for the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Friday, May 12, 2017. The F1 race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Τουλάχιστον αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός ήταν πιο κοντά σε χρόνους.

Μετά το 1-2 στην πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών του ισπανικού Grand Prix, η Mercedes AMG σημείωσε τους καλύτερους χρόνους και στην απογευματινή, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα. Με την πέμπτη στάση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος να θεωρείται κομβική ενόψει της συνέχειας της σεζόν λόγω των πολλών αναβαθμίσεων που οι ομάδες παρουσιάζουν παραδοσιακά στη μάχη της Βαρκελώνης, η Mercedes πέρασε έτσι και το μήνυμα πως δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει εύκολα τα σκήπτρα.

Με τη μέση γόμα ταχύτερος όλων ήταν ο Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton πίσω από τις Ferrari, όταν όμως με τη συμπλήρωση μίας ώρας στην 90λεπτη διαδικασία είδαμε την εμφάνιση των ελαστικών μαλακής γόμας, το σκηνικό άλλαξε. Τα ασημί βέλη ήταν ταχύτερα και ο Hamilton μπροστά με χρόνο 1.20.802 και προβάδισμα σχεδόν ενός δεκάτου.

Οι Ferrari ήταν τρία δέκατα πιο πίσω και όχι ένα δευτερόλεπτο όπως το πρωί. Πάλι με ταχύτερο τον Kimi Raikkonen, παρά κάποια προβλήματα με την παροχή ισχύος της υβριδικής μηχανής της SF70H. Τέταρτος έμεινε ο Sebastian Vettel, που είχε και μία σύντομη έξοδο στη στροφή 4.

Στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκαν ακόμα οι Red Bull που επίσης ήταν πολύ πιο κοντά στην κορυφή σε σχέση με το FP1 αλλά και οι Renault που αποτέλεσαν την έκπληξη της διαδικασίας. Όσο για τον Fernando Alonso, συνέχισε να ταλαιπωρείται σημειώνοντας τον τελευταίο χρόνο, έχοντας εμφανιστεί στην πίστα μόλις 30 λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Μετά τα πρωινά προβλήματα οι μηχανικοί της McLaren τοποθέτησαν νέα υβριδική μηχανή της Honda αλλά το team radio του Ισπανού ήταν αφοπλιστικό: "Η νέα υβριδική μηχανή έχει πολύ καλή αίσθηση. Είναι πολύ πιο αργή από την προηγούμενη! Φοβερό". Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ισπανίας (FP2): Ξανά μπροστά οι Mercedes

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ