FORMULA 1

GP Ιαπωνίας (FP1): Ξεκίνημα με Vettel

GP Ιαπωνίας (FP1): Ξεκίνημα με Vettel
MEDIA.FERRARI.COM

O Γερμανός, Sebastian Vettel, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Grand Prix της Σουζούκα. (video, φωτογραφία)

Σε μονομαχία Sebastian Vettel-Lewis Hamilton εξελίχθηκε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του ιαπωνικού Grand Prix που διεξάγεται στη θρυλική πίστα της Σουζούκα και αποτελεί τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Γερμανός επικράτησε του Βρετανού με διαφορά δύο δεκάτων, σε μία διαδικασία που διεκόπη λόγω ατυχήματος του Carlos Sainz.

Στο πρώτο μισό της διαδικασίας τα ασημί βέλη είχαν το πάνω χέρι σε χρόνους, αρχικά με τα ελαστικά μαλακής γόμας της Pirelli και στη συνέχεια με τα πολύ μαλακά. Λίγο πριν τα μισά της 90λεπτης διαδικασίας, ο Sainz έχασε τον έλεγχο της Toro Rosso στη φουρκέτα και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας για περίπου 27 λεπτά.

Με την αντίστροφη μέτρηση να λέει πως απέμεναν 23 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Ferrari έβγαλε κι αυτή στην πίστα τους οδηγούς της με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Hamilton ήταν μπροστά του Vettel αλλά οι ρόλοι άλλαξαν, ο Γερμανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.29.166 και πήρε τα ηνία.

O Daniel Ricciardo με τη Red Bull ήταν άλλα δύο δέκατα πιο πίσω, παρότι είχε δύο «στιγμές», η μία στην πρώτη στροφή και η άλλη στη «Degner». Οι Φινλανδοί Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas συμπλήρωσαν το Top5.

Οι χρόνοι θα μπορούσαν να κατέβουν κι άλλο αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο η έλευση της βροχής ουσιαστικά έβαλε πρόωρο τέλος στη δράση στο FP1.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Ιαπωνίας (FP1): Ξεκίνημα με Vettel

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ