FORMULA 1

GP ΗΠΑ: Pole position για τον Μπότας

Mercedes driver Valtteri Bottas, of Finland, races during the qualifying session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Nov. 2, 2019, in Austin, Texas. (AP Photo/Chuck Burton)
Mercedes driver Valtteri Bottas, of Finland, races during the qualifying session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Nov. 2, 2019, in Austin, Texas. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Ο Βαλτέρι Μπότας με 1:32.029 έκανε τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες του GP των ΗΠΑ και θα εκκινήσει την Κυριακή (03/11, 21.10) από την pole position. Δεύτερος ο Φέτελ.

Μεγάλη μάχη για την pole position είχαμε στο GP των ΗΠΑ. Νικητής ήταν τελικά ο Βαλτέρι Μπότας με τον Φινλανδό να κάνει ρεκόρ πίστας με 1:32.029 για να τα καταφέρει μετά από μεγάλη μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ που κρίθηκε στα 12 χιλιοστά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο Q1 δεν είχαμε κάποια μεγάλη έκπληξη με όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την μαλακή γόμα και τους Τζιοβινάτζι, Ράικονεν, Ράσελ, Κούμπιτσα και τον Πέρες που ούτως ή άλλως θα εκκινήσει από τα πιτ να μένουν εκτός συνέχειας. Στο δεύτερο τμήμα των κατατακτήριων οι Ferrari έδειξαν να είναι πιο γρήγορες χρησιμοποιώντας μόνο την μέση γόμα, ενώ η Mercedes έκανα μία προσπάθεια με την μέση και μία με την μαλακή γόμα.

Οι συνήθεις ύποπτοι βρέθηκε στο Q3 όπου είχαμε μάχη μέχρι τέλους. Συνολικά επτά οδηγοί κατέβηκαν το 1:33, με τον Μπότας να είναι ταχύτερος όλων με 1:32.029. Μάλιστα, με αυτόν τον χρόνο ο Φινλανδός πήρε το ρεκόρ πίστας από τον Χάμιλτον που το είχε από πέρσι.

Δίπλα του θα εκκινήσει ο Φέτελ που ήταν μόλις 12 χιλιοστά πιο αργός και στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται οι Φερστάπεν και Λεκλέρκ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ