FORMULA 1

GP ΗΠΑ (FP3): Το απόλυτο στα ελεύθερα ο Hamilton

Großer Preis der USA 2017, Freitag  Wolfgang Wilhelm
Großer Preis der USA 2017, Freitag Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Ο οδηγός της Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton, ήταν ταχύτερος και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Τέξας.

Μετά τους ταχύτερους χρόνους στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μόνο που στο FP3 στο Circuit of the Americas, η Ferrari του Sebastian Vettel ήταν πολύ κοντά στο ασημί βέλος. Ας τα δούμε αναλυτικά.

H πίστα του Ώστιν υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς και οδοστρώματος στους 30. Είχαμε από νωρίς δράση, με την καλύτερη επίδοση να αρχίζει να κατρακυλάει όταν με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών οι κορυφαίοι συνδυασμοί βγήκαν στην πίστα με την ultra soft γόμα ελαστικών της Pirelli. Αφού πέρασαν διάφορα ονόματα από την κορυφή, το 1.35.125 ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρωτιά στον Hamilton.

Στα μισά της ωριαίας διαδικασίας είχαμε καθεστώς εικονικού ασφαλείας καθώς ο Romain Grosjean έχασε τον έλεγχο της Haas στην αριστερή στροφή 7, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αμμοπαγίδα. Πράγμα που έφερε πρόωρο τέλος στο FP3 για το Γάλλο.

Όταν άρχισε κανονικά και πάλι η δράση, ο Hamilton συνέχισε το βιολί του και αυτή τη φορά με το 1.34.478 να αποτελεί την απόλυτη επίδοση στο COTA. Όμως δεν έπαιζε μόνος του αφού ο Vettel ήταν στα 92 χιλιοστά και οι teammates τους στα δυο δέκατα.

Όμως στη συνέχεια κανένας εξ αυτών δεν πίεσε πραγματικά, έτσι αλλαγές στην κορυφή δεν είδαμε. O Hamilton συνέχισε το σερί του και μένει να δούμε αν θα είναι μπροστά και στην πρώτη επίσημη διαδικασία, τη μάχη της pole positions που αρχίζει τα μεσάνυχτα!

Αναλυτικά λοιπόν η κατάταξη του FP3:

GP ΗΠΑ (FP3): Το απόλυτο στα ελεύθερα ο Hamilton

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ