MOTORSPORTS

GP ΗΠΑ (FP1): Χάμιλτον στα χιλιοστά!

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, drives his car during final practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 20, 2018, in Austin, Texas. (AP Photo/Eric Gay)
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, drives his car during final practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 20, 2018, in Austin, Texas. (AP Photo/Eric Gay) AP

Ο Άγγλος ήταν 61 και 70 χιλιοστά ταχύτερος από τους Φέτελ και Ράικονεν στις κατατακτήριες του Τέξας - καθώς ο Φέτελ λόγω της χθεσινής ποινής του θα εκκινήσει από την 5η θέση.

Η Ferrari πλησίασε στα 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου τη Mercedes του Λιούις Χάμιλτον, όμως ο Άγγλος κατάφερε να κερδίσει την πολ ποζίσιον και του GP ΗΠΑ, 18ου φετινού αγώνα της Formula 1, καθώς λόγω της χθεσινής ποινής του ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει -αντί της 2ης που κατέκτησε- από την 5η θέση.

Η αεροδυναμική αναβάθμιση της απόδοσης της Ferrari SF71H, με το νέο της δάπεδο, ήταν τέτοια που σε στεγνή άσφαλτο σήμερα ο Φέτελ και ο Κίμι Ράικονεν πλησίασαν τη Mercedes W09 σε απόσταση μικρότερη του ενός εκατοστού – μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης στο Όστιν του Τέξας.

Ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της RBR ακολούθησαν, όμως ο Μαξ Φερστάπεν απουσίασε από την πρώτη εξάδα διότι στη πρώτη περίοδο έσπασε την πίσω δεξιά ανάρτηση της RBR-Renault πέφτοντας βίαια στα κερμπς. Τη θέση του στην εξάδα κατέκτησε ο Εσταμπάν Οκόν της Force India, οριακά από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Renault.

Ο αγώνας της Κυριακής (21:10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας) θα έχει και τη στρατηγική παράμετρο του Κίμι Ράικονεν, που είναι ο μόνος που θα εκκινήσει με ultrasoft - σε σχέση με τα σκληρότερα supersoft των δύο εμπρός και δύο πίσω του μονοθεσίων.

Πιο πίσω, οι Πιέρ Γκασλύ και Μπρέντον Χάρτλεϊ της Toro Rosso, παρότι προκρίθηκαν στο Q2, θα εκκινήσουν από τις δύο τελευταίες θέσεις, λόγω αλλαγής εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος της Honda. Το γεγονός αυτό ανέβασε τον Φερνάντο Αλόνσο της McLaren-Renault στην 14η θέση, παρότι η McLaren δεν είχε ούτε τώρα την ταχύτητα να προκριθεί από το Q1.

GP ΗΠΑ 2018

ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

GP ΗΠΑ (FP1): Χάμιλτον στα χιλιοστά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ