MOTORSPORTS

GP ΗΠΑ (FP1): Κυρίαρχος Χάμιλτον (και) στη βροχή

Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, walks past a crew member during the first practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Friday, Oct. 19, 2018, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings)
Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, walks past a crew member during the first practice session for the Formula One U.S. Grand Prix auto race at the Circuit of the Americas, Friday, Oct. 19, 2018, in Austin, Texas. (AP Photo/Darron Cummings) AP

O Άγγλος ήταν 1,3 δευτ. ταχύτερος των Μπότας-Φερστάπεν, και 2 δευτ. της Ferrari, στις πρώτες δοκιμές στο βρεγμένο Circuit of the Americas.

Η κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον των τελευταίων αγώνων της Formula 1 συνεχίστηκε και στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του 18ου φετινού Γκραν Πρι, καθώς σε βρεγμένη άσφαλτο ο Άγγλος ήταν 1,3 δευτ. ταχύτερος του δεύτερου - και δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τη Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ.

H Scuderia, χωρίς να μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ταχύτητας στο βρεγμένο Circuit of the Americas, στο Όστιν, επικεντρώθηκε κυρίως σε συστοιχίες πολλών γύρων (περισσότερων από όλους) - πιθανώς για να δοκιμάσει τις ευρείες αεροδυναμικές αλλαγές κυρίως στο δάπεδο της SF71H.

Το «cavallino» έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στην περιοχή περιφερειακά του διαχύτη, καθώς και νέα πτερύγια εμπρός από τους πίσω τροχούς και εμπρός της εισαγωγής των πλευρικών αεραγωγών - και εμφάνισε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην αεροσήραγγα.

Απομένει να φανούν αυτά τα αποτελέσματα και στη συνέχεια του τριημέρου στο Τέξας, όταν η πίστα θα στεγνώσει, καθώς ο Φέτελ παραδέχθηκε: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να είμαστε αρκετά γρήγοροι για να κερδίζουμε αγώνες και έπειτα εξαρτάται και από το τι κάνουν οι άλλοι. Στους τελευταίους αγώνες δεν είχαμε την ταχύτητα - προφανώς είχαμε ελλείψεις. Πρέπει στους επόμενους αγώνες να ανεβάσουμε την απόδοσή μας για να κερδίσουμε τα αποτελέσματα που νομίζω ότι μας αξίζουν».

Σε πίστα που στέγνωνε, μετά τη βαριά πρωινή νεροποντή, και με ενδιάμεσα ελαστικά, ο Βάλτερι Μπότας και Μαξ Φερστάπεν, με την πρώτη Red Bull, βρέθηκαν 1,3 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον, ενώ την τετράδα έκλεισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, στα 1,8 δευτερόλεπτα μακριά.

Παρά τις καιρικές συνθήκες, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα συμβάντα στην πίστα του Όστιν, με εξαίρεση ένα τετ-α-κε που συνοδεύθηκε με έξοδο του Σαρλ Λεκλέρκ της Sauber (που διέκοψε τις δοκιμές για δέκα λεπτά). Τέλος, για τις δοκιμές αυτές ο Λάντο Νόρις αντικατέστησε τον Στόφελ Βαντόρν στη McLaren-Renault και ο Σον Γκαλέλ τον Μπρέντον Χάρλεϊ στην Toro Rosso-Honda.

GP ΗΠΑ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

GP ΗΠΑ (FP1): Κυρίαρχος Χάμιλτον (και) στη βροχή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ