FORMULA 1

GP Γαλλίας: Ποινή δέκα δευτερολέπτων στον Ρικιάρντο

Renault driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the French Formula One Grand Prix at the Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Claude Paris)
Renault driver Daniel Ricciardo of Australia steers his car during the French Formula One Grand Prix at the Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δέχτηκε συνολική ποινή δέκα δευτερολέπτων (δύο από πέντε δευτερόλεπτα) και έτσι έπεσε στην ενδέκατη θέση του γαλλικού Grand Prix. (VIDEO)

Για μία ακόμα φορά ένας αγώνας στην Formula 1 δεν τελειώνει με το πέσιμο της καρό σημαίας. Όπως στον Καναδά, έτσι και στην Γαλλία, είχαμε αλλαγή θέσεων στην τελική κατάταξη αφού οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Στον Αυστραλό επιβλήθηκε συνολική ποινή δέκα δευτερολέπτων.

Για την ακρίβεια του επιβλήθηκαν δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων. Η πρώτη ήταν για παράνομη προσπέραση πάνω στον Νόρις αμέσως μετά την στροφή οκτώ με τον Ρικιάρντο να βγαίνει εκτός πίστας και να επιστρέφει στην πίστα με γωνία τέτοια που ανάγκασε τον Νόρις να βγει και αυτός εκτός πίστας για να αποφύγει την σύγκρουση.

Η δεύτερη ποινή του επιβλήθηκε για συμβάν που έγινε μερικά δευτερόλεπτα μετά. Ο Ρικιάρντο έκοψε δρόμο για να προσπεράσει τον Ράικονεν και για αυτό το λόγο οι αγωνοδίκες έκριναν ότι θα έπρεπε να του επιβληθεί νέα ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Έτσι, με συνολική ποινή δέκα δευτερολέπτων ο Ρικιάρντο έπεσε στην ενδέκατη θέση του γαλλικού GP με τον Γκασλί να μπαίνει στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η πρώτη δεκάδα του αγώνα διαμορφώθηκε με τον παρακάτω τρόπο:

1. Χάμιλτον

2. Μπότας

3. Λεκλέρκ

4. Φερστάπεν

5. Φέτελ

6. Σάινθ

7. Ράικονεν

8. Χούλκενμπεργκ

9. Νόρις

10. Γκασλί

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ