FORMULA 1

GP Γαλλίας (FP2): Επίδειξη ισχύος του Χάμιλτον

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain leaves pits during the second free practice at the Paul Ricard racetrack, in Le Castellet, southern France, Friday, June 22, 2018. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Claude Paris)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain leaves pits during the second free practice at the Paul Ricard racetrack, in Le Castellet, southern France, Friday, June 22, 2018. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Claude Paris) AP

Μια ισχυρή προειδοποιητική βολή ενόψει του GP Γαλλίας έριξε ο Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη περίοδο Ελεύθερων Δοκιμών στο Πολ Ρικάρ, με χρόνο κατά 7 δέκατα ταχύτερο του Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull και κατά 9 δέκατα του Κίμι Ράικονεν της Ferrari.

Ο πρωταθλητής πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας με τα πιο μαλακά ελαστικά του τριημέρου, τα ultrasofts, παρότι η προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης που έκανε με τη Mercedes W09 διακόπηκε περί τον μέσον των δοκιμών λόγω ενός πολύ παράξενου συμβάντος που προκλήθηκε από τη Force India του Σέρχιο Πέρεθ.

Ο πίσω αριστερός τροχός του μονοθεσίου του Μεξικανού αποκολλήθηκε με πολύ υψηλή ταχύτητα, πιθανώς λόγω υποχώρησης της ανάρτησης. Η Force India έμεινε ακινητοποιημένη μέσα στην πίστα, καθώς ο τροχός συνέχισε την πορεία του με υψηλή ταχύτητα, πριν καταλήξει στις μπαριέρες.

Αυτή τη φορά ο Μαξ Φερστάπεν συμμετείχε κανονικά στις δοκιμές, και έφτασε στα 28 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον ομόλογό του Ρικιάρντο, στην 3η θέση, ενώ πίσω από τον Ολλανδό οι δύο Ferrari των Κίμι Ράικονεν και Σεμπάστιαν Φέτελ απείχαν περίπου ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο του Χάμιλτον.

Πάντως, ο Γερμανός της Scuderia έκανε μόνο έναν γρήγορο γύρο με τα ultrasofts, και μετά το ατύχημα του Πέρεθ δεν επανέλαβε την προσομοίωση των δοκιμών κατάταξης. Την εξάδα, στα μόλις 10 χιλιοστά από τον Φέτελ, έκλεισε ο ταχύτερος των «υπολοίπων» Ρομέν Γκροζάν της Haas.

O Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes δεν ήταν σε θέση να κάνει έναν γρήγορο γύρο με τα ultrasofts διότι πέρασε το τελευταίο ημίωρο των δοκιμών στο γκαράζ, καθώς η Mercedes ερευνούσε μια υδραυλική διαρροή της W09. Παρόλα αυτά, ο Φινλανδός ήταν ταχύς στη συστοιχία γύρων με τα σκληρότερα ελαστικά (soft).

Όσο για τον Φερνάντο Αλόνσο και τη McLaren, ανέβασε το ρυθμό του σε σχέση με την πρώτη περίοδο και έφτασε στην 8η θέση, λιγότερο από δευτερόλεπτο πίσω από τις Ferrari, πριν η προσπάθειά του διακοπεί με ένα τετ-α-κε στη στροφή 4.

GP ΓΑΛΛΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Γαλλίας (FP2): Επίδειξη ισχύος του Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ