FORMULA 1

GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Μπότας ταχύτερος στο ολισθηρό Μπακού

Finland driver Valtteri Bottas steers his Mercedes during the first free practice session at the Baku Formula One city circuit, in Baku, Azerbaijan, Friday, April 27, 2018. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Finland driver Valtteri Bottas steers his Mercedes during the first free practice session at the Baku Formula One city circuit, in Baku, Azerbaijan, Friday, April 27, 2018. The Formula one race will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Τον Βάλτερι Μπότας της Mercedes ακολούθησε στα 0,035 δευτ. ο Ρικιάρντο. Ατύχημα για τον Φερστάπεν, και αγώνας δρόμου για να προλάβει τη δεύτερη περίοδο δοκιμών.

Το τέταρτο φετινό τριήμερο της Formula 1, στους δρόμους του Μπακού, άνοιξε με τους Βάλτερι Μπότας της Mercedes και Ντάνιλ Ρικιάρντο της RBR σημαντικά ταχύτερους όλων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Αζερμπαϊτζάν.

Καθώς ο Ρικιάρντο πλησίασε τη Mercedes στα 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου -παρότι δεν τοποθέτησε ποτέ την ultra μαλακή γόμα, όπως ο Μπότας- ο ομόλογος του Αυστραλού στην ομάδα του Μίλτον Κινς, Μαξ Φερστάπεν, ξεκίνησε με ένα ατύχημα: την πρόσκρουσή του στις μπαριέρες της στροφής 5.

Ο Ολλανδός έπεσε θύμα της πολύ φτωχής πρόσφυσης στην σκονισμένη άσφαλτο των αστικών δρόμων του Μπακού, και φάνηκε να κάνει υπερδιόρθωση του γλιστρήματος της ουράς του μονοθεσίου - η οποία κατέληξε στη μπαριέρα με το αριστερό της μέρος. Εξόδους, χωρίς ίδιες συνέπειες, είχαν στο μεταξύ και οι Σιρότκιν, Μπότας, Χάρτλεϊ, Σάινθ και Γκροζάν.

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν πλησίασε το ρυθμό του Μπότας παρότι και ο πρωταθλητής δοκίμασε την ultra μαλακή γόμα, ενώ και η Ferrari δεν φάνηκε να βρίσκει το γνωστό ρυθμό της. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε παράπονα για πολύ φτωχή πρόσφυση της ουράς, ενώ ο Κίμι Ράικονεν περιορίστηκε σε μόλις 10 γύρους λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ο Σέρχιο Πέρεζ έδειξε ότι η Force India προσπαθεί να βγει από το τέλμα της φετινής χρονιάς, με τον τρίτο χρόνο, όπως και ο Εστεμπάν Οκόν με τον 5ο. Ο Φερνάντο Αλόνσο, στο μεταξύ, ήταν έβδομος, αλλά 2,2 δευτερόλεπτα πίσω, καθώς η McLaren δοκιμάζει στο Μπακού μια σειρά -κυρίως αεροδυναμικών- ρυθμίσεων για να μειώσει την υστέρηση τελικής ταχύτητας της MCL33 στις ευθείες του Μπακού. Αντίστοιχα, η Renault δοκίμασε τις νέες εμπρός και πίσω πτέρυγες, καθώς και τα ανανεωμένα της πτερύγια εμπρός από τους πλευρικούς αεραγωγούς.

AP Photo/Luca Bruno

GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Μπότας ταχύτερος στο ολισθηρό Μπακού
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ