FORMULA 1

GP Αζερμπαϊτζάν (FP2): Λεκλέρκ και Ferrari με διαφορά

GP Αζερμπαϊτζάν (FP2): Λεκλέρκ και Ferrari με διαφορά

Ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν 3 και 7 δέκατα αντίστοιχα ταχύτερος των Φέτελ και Χάμιλτον στη δεύτερη περίοδο δοκιμών, που διακόπηκε δις με τα ατυχήματα των Στρολ και Κβίατ.

H Ferrari έδειξε τη δυναμική να αναστρέψει και πάλι την απόδοσή της κυριαρχώντας στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αζερμπαϊτζάν, 4ου φετινού γύρου της Formula 1, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρκ -που έκανε τον πρώτο χρόνο- ήταν σχεδόν επτά δέκατα ταχύτερος από τη Mercedes του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μονεγάσκος και ο ομόλογός του στη Scuderia Σεμπάστιαν Φέτελ αντάλλασσαν ταχύτερους γύρους με τη μαλακή γόμα, σε προσομοίωση δοκιμών κατάταξης, και εντέλει η «μάχη» τους έληξε υπέρ του Λεκλέρκ με 0,324 δευτ. Ο Φέτελ έχασε έπειτα από ένα λάθος μία γρήγορη προσπάθεια με τα soft, ενώ νωρίτερα, με τη μέση γόμα, ο Χάμιλτον είχε μια σύντομη έξοδο.

Ήταν μόνο δύο από τα πολλά συμβάντα της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, που ήρθαν ως συνέχεια του ασυνήθιστου πρωινού συμβάντος - κατά το οποίο ένα αποχετευτικό κάλυμμα του δρόμου αποκολλήθηκε όταν πέρασε από πάνω του η Williams του Τζορτζ Ράσελ, και έβαλε πρόωρο τέλος στην πρώτη περίοδο των δοκιμών.

Στις απογευματινές δοκιμές ο Λανς Στρολ είχε ατύχημα στη στροφή 2 (έχοντας νωρίτερα χάσει τα φρένα και προσπαθώντας να βγει στην έξοδο διαφυγής) και έβγαλε τις κόκκινες σημαίες για 15 λεπτά. Αργότερα, ο Ντάνιλ Κβίατ, εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα υποβοήθησης της διεύθυνσης της Toro Rosso νωρίτερα, έχασε τον έλεγχο στην στροφή 7 και προσέκρουσε στις μπαριέρες της εξόδου, προκαλώντας έτσι τη δεύτερη διακοπή των δοκιμών.

Ο Φέτελ και ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes, όπως και ο Πιέρ Γκασλύ της Red Bull, ήταν επίσης τρεις από τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν την έξοδο διαφυγής γλιστρώντας στους δρόμους του Μπακού - κι έτσι αντί για τον Φινλανδό της Mercedes την τετράδα έκλεισε ο Μαξ Φερστάπεν της RBR-Honda, δύο δέκατα πίσω από τον Χάμιλτον.

GP ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

GP Αζερμπαϊτζάν (FP2): Λεκλέρκ και Ferrari με διαφορά
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ