FORMULA 1

GP Αυστραλίας: Με κεκτημένη ταχύτητα ο Λιούις Χάμιλτον

GP Αυστραλίας: Με κεκτημένη ταχύτητα ο Λιούις Χάμιλτον

Εξαιρετικός, για μία ακόμη φορά, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και κατάφερε με άνεση να εξασφαλίσει την pole position για τον κυριακάτικο αγώνα στο GP της Αυστραλίας. Δεύτερος ο Μπότας, τρίτος ο Φέτελ.

Λοιπόν. Ξεκινάμε από εκεί που τελειώσαμε πέρυσι. Από τότε που ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τον 5ο του παγκόσμιο τίτλο, καταδεικνύοντας ότι είναι το μεγάλο όνομα του σπορ της Φόρμουλα 1.

Ο Βρετανός, σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν να μη ξεκίνησε μια καινούργια χρονιά, σαν να μην άλλαξαν ορισμένοι κανονισμοί, κατάφερε στο Αλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας, να καταπλήξει με το… καλημέρα του πρωταθλήματος του 2019. Ο Λιούις Χάμιλτον, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος από την Παρασκευή με τα δύο σετ των ελεύθερων δοκιμών, όπου έκανε τον καλύτερο χρόνο, συνέχισε σήμερα Σάββατο με το τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών και λίγη ώρα μετά πέτυχε τον απόλυτο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές. Βέβαια, ο καθρέφτης, είναι ο αγώνας της Κυριακής, εκεί που θα δοθεί η πραγματική μάχη, με προσπεράσεις και πιτ στοπ, διότι στις δοκιμές μάχεσαι κυρίως με τον εαυτό σου, για να κάνεις τον καλύτερο δυνατό χρόνο σε έναν γύρο.

Εχουμε, ωστόσο, μια βάση δεδομένων. Κι αυτή είναι ότι η Mercedes κόντρα σε όσα είδαμε στις δοκιμές του χειμώνα που προηγήθηκαν της έναρξης του πρωταθλήματος, όπου η Ferrari ήταν πράγματι πολύ γρήγορα, απέδειξε ότι όταν αρχίζουν τα δύσκολα, δηλαδή όταν μπαίνουμε στην πίστα για αγώνα, παραμένει όντας η ταχύτερη. Το 1-2 που έκανε, με τον Βάλτερι Μπότας να ξεκινά δεύτερος, αποτελεί μια καλή αφετηρία για την εξέλιξη του αγώνα.

Όμως, ο πάντα υπολογίσιμος Σεμπαστιάν Φέτελ, τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μολονότι έμεινε 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Χάμιλτον, έχει τη στόφα του πρωταθλητή, είναι μαχητής, κάνει καταπληκτικές εκκινήσεις και με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος θα θελήσει να αποδείξει ότι τα περσινά λάθη δεν θα επαναληφθούν. Όπως επίσης, ουδείς μπορεί να παραβλέψει τον Μαξ Φερστάπεν, το παιδί φαινόμενο, με το θράσος που έχει να κάνει προσπεράσεις εκεί που άλλοι το σκέφτονται, με τις νίκες που έχει πετύχει. Θα ξεκινήσει τέταρτος με τη Red Bull, έχοντας πίσω του τον πρωτοεμφανιζόμενο στη Ferrari, Σαρλ Λεκέρ.

Την έκπληξη στο ξεκίνημα έκανε η Haas, με Γκροζάν και Μάγκνουσεν στην 6η και 7η θέση, μπροστά από τον 19χρονο ρούκι Λάντο Νόρις με τη McLaren, τη στιγμή που ο ομόσταβλός του Κάρλος Σάινθ τέθηκε εκτός ανταγωνισμού και θα ξεκινήσει από την 18η θέση. Ο Κίμι Ραϊκόνεν, κάνοντας νέα αρχή στη μεγάλη του καριέρα, φεύγοντας από τη Ferrari, έδειξε στο ξεκίνημα ότι με την Alfa Romeo από την 9η θέση, μπορεί να φέρει καλό αποτέλεσμα στην Αυστραλία. Τη δεκάδα έκλεισε ο Σέρχιο Πέρες με τη Racing Point.

Η Renault έμεινε εκτός δεκάδας, με Χούλενμπεργκ και Ρικιάρντο, που κι αυτός ντεμπουτάρει με τη γαλλική ομάδα.

Στον αγώνα θα μας απασχολήσουν κι άλλοι οδηγοί, που κάνουν επίσης πρεμιέρα στο σπορ, όπως ο Αλμπον της Toro Rosso και ο Τζιοβινάτσι της Alfa Romeo, ενώ τα βλέμματα θα είναι και πάλι στραμμένα στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, έναν εξαιρετικά γρήγορο οδηγό, που μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα ράλι, γύρισε έπειτα από το 2010 στη Φόρμουλα 1, όταν έτρεχε με τη Renault. Τώρα με την Williams θέλει να δηλώσει παρών, παρόλο που ήταν 4 δευτερόλεπτα πιο αργός από τη Mercedes του Χάμιλτον.

Εν αναμονή, λοιπόν, του πρώτου γκραν πρι της χρονιάς, αύριο το πρωί…

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

GP Αυστραλίας: Με κεκτημένη ταχύτητα ο Λιούις Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ