FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι: Νικητής ο Bottas στο φινάλε

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε μονόλογο τις Mercedes, οι Valtteri Bottas και Lewis Hamilton έκαναν το 1-2 στη Γιας Μαρίνα.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η πρωταθλήτρια Mercedes το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο έκλεισε η αυλαία για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η γερμανική ομάδα έκανε το 1-2 με τον Valtteri Bottas να κρατάει τα ηνία από τη στιγμή που έσβησαν τα κόκκινα φώτα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και τον Lewis Hamilton να τον πλαισιώνει.

Ο Sebastian Vettel συμπλήρωσε το βάθρο αλλά δεν μπόρεσε να κινηθεί με ανταγωνιστικό ρυθμό.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Γιας Μαρίνα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 31, με τον ήλιο να δύει καθώς πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα που αρχίζει σούρουπο και ολοκληρώνεται με εκείνο των προβολέων!

Στην εκκίνηση ο Bottas δεν την πάτησε όπως στη Βραζιλία, κράτησε τα ηνία έναντι του teammate του. Από εκεί και πέρα, ακολουθούσαν ο ένας τον άλλο, χωρίς να μπορούν να τους ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Ο Hamilton προσπάθησε μέσω στρατηγικής να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του, μπαίνοντας για αλλαγή ελαστικών τρεις γύρους μετά. Όμως και πάλι επέστρεψε στην πίστα πίσω από τον teammate του.

Ο Hamilton ήταν πλέον αναγκασμένος να επιδιώξει το προσπέρασμα εντός πίστας αλλά παρότι βρέθηκε σε δύο σημεία του αγώνα σε ζώνη χρήσης DRS, δεν κατάφερε να επιδιώξει προσπέρασμα. Έτσι αρκέστηκε στο να ακολουθήσει τον teammate του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Bottas στα Εμιράτα.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sebastian Vettel, σε έναν αγώνα όπου δεν απείλησε αλλά ούτε απειλήθηκε. Έτσι για 13η φορά φέτος, ήταν στο Top3. Πίσω του ο Daniel Ricciardo έδειχνε να έχει το πάνω χέρι μέχρι τον 21ο γύρο, όταν και εγκατέλειψε με πρόβλημα στα υδραυλικά της RB13. Ήταν η τρίτη εγκατάλειψη του οδηγού της Red Bull Racing στους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

Έτσι έχασε και την τέταρτη θέση στη βαθμολογία οδηγών από τον Kimi Raikkonen, που κράτησε πίσω του την άλλη Red Bull του Max Verstappen και ήταν τέταρτος και στο Άμπου Ντάμπι. Η έκτη θέση του Nico Hulkenberg χάρισε στη Renault την έκτη θέση στους κατασκευαστές ενώ ακολούθησαν οι δύο Force India, η McLaren του Fernando Alonso και ο Felipe Massa στον τελευταίο αγώνα της πλούσιας καριέρας του στη Formula 1.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Άμπου Ντάμπι: Νικητής ο Bottas στο φινάλε

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται...

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ