FORMULA 1

GP Άμπου Ντάμπι (FP2): Πρωτιά με ρεκόρ για Hamilton

Großer Preis von Singapur 2017, Samstag - Steve Etherington
Großer Preis von Singapur 2017, Samstag - Steve Etherington DAIMLER AG

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, ήταν ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών αλλά με μικρό προβάδισμα.

Όπως και στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, έτσι και στη δεύτερη οι διαφορές ανάμεσα στους πρώτους τρεις οδηγούς ήταν μικρές ενώ και πάλι αυτοί εκπροσωπούσαν τρεις διαφορετικές ομάδες.

Η διαφορά είναι πως ταχύτερος ήταν αυτή τη φορά ο Lewis Hamilton, που έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι που έκανε γύρο στη Yas Marina με χρόνο κάτω από το 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Pirelli είχε φέρει την πάρα πολύ μαλακή (μωβ διακριτικά), την πολύ μαλακή (κόκκινα διακριτικά) και τη μαλακή γόμα ελαστικών (κίτρινα διακριτικά), με το πρώτο μέρος του FP1 να προσφέρεται για πειραματισμούς ενόψει της νέας σεζόν. Η πίστα του Εμιράτου υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να δύει αφού λίγο πολύ, αυτή την ώρα διεξάγεται και ο αγώνας της Κυριακής. Έτσι η θερμοκρασία αέρα είχε πέσει στους 25 Βαθμούς Κελσίου έχοντας καθοδική πορεία ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 32!

Εύλογα είχαμε εξ αρχής πολλή δράση αφού ήταν η μοναδική περίοδος ελεύθερων δοκιμών με αντιπροσωπευτικές συνθήκες. Οι Ferrari έδειχναν αρχικά το δρόμο αλλά με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών πέρασε ο Hamilton στην κορυφή, με τον Ricciardo να τον ακολουθεί στο κομμάτι της ωριαίας διαδικασίας που χρησιμοποιούνταν κυρίως τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας είδαμε να χρησιμοποιούνται τα πάρα πολύ μαλακά, με τον Bottas να τοποθετεί προσωρινά εαυτόν στην κορυφή. Όμως οι απαντήσεις ήρθαν αρχικά από τον Vettel και εν συνεχεία από τον Hamilton, με τους τετράκις πρωταθλητές να κάνουν αμφότεροι νέα ρεκόρ πίστας και τον Βρετανό να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.37.877! Κοντά τους, συγκεκριμένα στα τρία δέκατα, ήταν όπως και το μεσημέρι μία Red Bull. Μόνο που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το FP1, ήταν η RB13 του Ricciardo.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι προσομοιώσεις αγώνα, με την αυξημένη "κίνηση" να χαρίζει και κάποιες στιγμές έντασης ανάμεσα σε οδηγούς, ενώ οι χρόνοι στην κορυφή δεν άλλαξαν.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

GP Άμπου Ντάμπι (FP2): Πρωτιά με ρεκόρ για Hamilton
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ