FORMULA 1

Formula 1: Στο κενό η καταγγελία της Red Bull για τα μονοθέσια της Mercedes

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the Emirates Formula One Grand Prix, at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Dec.1, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the Emirates Formula One Grand Prix, at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Dec.1, 2019. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Ιουλίου, οι αγωνοδίκες απέρριψαν την καταγγελία της Red Bull για τα μονοθέσια της Mercedes με αφορμή το σύστημα οδήγησης και το τιμόνι.

Την παραμονή του πρώτου αγώνα της σεζόν στην Αυστρία, τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Ιουλίου, οι αγωνοδίκες απέρριψαν την καταγγελία της Red Bull για το νέο σύστημα οδήγησης των μονοθεσίων της Mercedes. Η καινοτομία που εισήγαγε η γερμανική εταιρεία τη φετινή σεζόν με τη δυνατότητα του τιμονιού να μετακινείται ανάλογα με τις κινήσεις του οδηγού σήκωσε πολύ κουβέντα, με τη Red Bull να είναι αυτή που πήγε το θέμα στους αγωνοδίκες.

Κι αυτό γιατί έκανε λόγο για παραβίαση του άρθρου 3.8 των τεχνικών κανονισμών του πρωταθλήματος της Formula 1, στο οποίο τονίζεται πως " δεν μπορούν να γίνουν προσαρμογές σε οποιοδήποτε σύστημα ανάρτησης του οχήματος, ενώ αυτό βρίσκεται σε κίνηση".

Η καταγγελία, που εξετάστηκε ενδελεχώς στη διάρκεια της Παρασκευής 3 Ιουλίου, δεν είχε όμως αποτέλεσμα. Έτσι, όλα θα συνεχίσουν να κυλούν ως έχουν, τόσο στη διάρκεια των σημερινών κατατακτήριων δοκιμών όσο και στον αυριανό -πρώτο- αγώνα της σεζόν στην Αυστρία.

AP Photo/Kamran Jebreili

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ