FORMULA 1

Formula 1: Ο Τσαρλς Λεκλέρκ αποσύρθηκε λόγω... ζώνης

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco attends a news conference at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday, Nov. 28, 2019. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar)
Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco attends a news conference at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Thursday, Nov. 28, 2019. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο κινητήρας της Ferrari "κρέμασε" τον Τσαρλς Λεκλέρκ στο Grand Prix της Καταλονίας, ωστόσο ο πραγματικός λόγος της απόσυρσης του νεαρού Μονεγάσκου ήταν το γεγονός ότι έλυσε τη ζώνη του και δεν μπορούσε να την ξαναφορέσει (VIDEO).

Το Grand Prix της Καταλονίας δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενε ο Τσαρλς Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος είδε τον κινητήρα της Ferrari του να σβήνει στον 36ο γύρο, στην προτελευταία στροφή του σιρκουί της Βαρκελώνης, ωστόσο δεν ήταν όπως αποδείχθηκε αυτός ο λόγος της εγκατάλειψής του.

Το μονοθέσιο του Λεκλέρκ πήρε μπροστά μετά από λίγα δευτερόλεπτα και έτσι αποφεύχθηκε η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο νεαρός οδηγός θα μπορούσε μάλιστα να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα του, όμως το team radio που δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά έδειξε πως η αποχώρησή του ήταν αποτέλεσμα της απόφασής του να βγάλει την ζώνη μόλις ο κινητήρας έσβησε.

" Για να είμαι ειλικρινής, αντιμετωπίσαμε δύο προβλήματα" ήταν η ατάκα του αμέσως μετά από την αποσύρσή του, πριν εξηγήσει πως: " Προσπάθησα να βάλω μπροστά τον κινητήρα αλλά δεν ήταν δυνατό. Έβγαλα έτσι τη ζώνη μου για να βγω από το μονοθέσιο και τότε μου ζήτησαν να κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Τότε πήρε μπροστά, όμως είχα βγάλει τη ζώνη και έπρεπε να σταματήσω".

Ο Λεκλέρκ οδήγησε δύο γύρους χωρίς ζώνη πριν μπει στο πιτ λέιν και τελικά αποσυρθεί.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ