FORMULA 1

Formula 1: Με μαύρο μονοθέσιο θα τρέξει το 2020 η Mercedes

Formula 1: Με μαύρο μονοθέσιο θα τρέξει το 2020 η Mercedes

Η Mercedes παρουσίασε το νέο της livery για το 2020, το οποίο είναι χρώματος μαύρου, θέλοντας να στείλει με αυτόν τον τρόπο μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο οδηγός της Mercedes, Λίουις Χάμιλτον, ήταν από τους πρώτους στον χώρο της Formula 1 που πήραν ξεκάθαρη θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός, με αποτέλεσμα περισσότεροι οδηγοί να ακολουθήσουν κοινοποιώντας αντιρατσιστικά μηνύματα.

Η Mercedes αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω και έτσι άλλαξε το χρώμα του μονοθεσίου της για τη νέα σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου από την Αυστρία. Συγκεκριμένα, το livery του αυτοκινήτου θα είναι μαύρο στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το κίνημα Black Lives Matter.

"Παρουσιάζουμε το νέο μας livery για το 2020. Μία υπόσχεση για τη βελτίωση της διαφορετικότητας στην ομάδα μας και στο άθλημα μας. Ένα σημάδι δέσμευσης της ομάδας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων σε όλες τις μορφές της" ανέφερε η ανακοίνωση της Mercedes.

Δείτε το μονοθέσιο:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ