FORMULA 1

Formula 1: Κυριαρχία της Mercedes στη Μόντσα, στο 1-2 Χάμιλτον και Μπότας

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the third practice session for Sunday's Italian Formula One Grand Prix, at the Monza racetrack in Monza, Italy, Saturday, Sept. 5 , 2020. (Luca Bruno, Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the third practice session for Sunday's Italian Formula One Grand Prix, at the Monza racetrack in Monza, Italy, Saturday, Sept. 5 , 2020. (Luca Bruno, Pool via AP) AP

Οι Mercedes ήταν ξανά εκτός συναγωνισμού και κλείδωσαν την πρώτη σειρά εκκίνησης στο Γκραν Πρι της Μόντσα. Στην τρίτη θέση ο Κάρλος Σάινθ της ΜcLaren, νέα πανωλεθρία για τη Ferrari.

Για άλλο ένα Γκραν Πρι οι Mercedes δεν είχαν αντίπαλο, καθώς Λούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας έκαναν το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα. Τα δύο "Μαύρα Βέλη" θα βρεθούν στην πρώτη σειρά εκκίνησης του Ιταλικού Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ ο Βρετανός πιλότος κατέβασε δύο φορές τον ταχύτερο χρόνο της πίστας, κάνοντας παράλληλα και ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1.

Στην τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ήταν οριακά ταχύτερος του Σέρχιο Πέρες της Racing Point. Στην πέμπτη θέση θα βρίσκεται ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο ομόσταβλός του στη Red Bull, Άλεξ Άλμπον, θα ξεκινήσει τον αγώνα του από τη 10η θέση. Έκτος ο Πιερ Γκασλί με Alpha Tauri, έβδομος ο Λανς Στρολ με τη δεύτερη Racing Point. Στην 8η θέση ο Λάντο Νόρις της ΜcLaren και στην 9η ο Ντανιέλ Ρικιάρνο με Renault.

Από την πλευρά της η Ferrari εμφανίστηκε προβληματική σε ένα ακόμα Γκραν Πρι και επιβεβαίωσε την κακή αγωνιστική της κατάσταση. Αμφότεροι οι οδηγοί της βρέθηκαν ξανά εκτός της πρώτης δεκάδας, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να εκκινεί από την 13η θέση και το Σεμπάστιαν Φέτελ από την 17η. "Τι χάλι" αναφώνησε ο Γερμανός μετά τον αποκλεισμό του από το Q2, ενώ πρόκειται για την πρώτη φορά που η Ferrari δεν θα έχει κανένα πιλότο της στην πρώτη δεκάδα της σχάρας εκκίνησης στη Μόντσα από το 1984.

Formula 1: Κυριαρχία της Mercedes στη Μόντσα, στο 1-2 Χάμιλτον και Μπότας

Luca Bruno, Pool via AP

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ