FORMULA 1

Formula 1: Η βρετανική καραντίνα απειλεί το Σίλβερστοουν και όλη τη σεζόν

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain takes a curve followed by Ferrari driver Charles Leclerq of Monaco, right, during the second free practice at the Silverstone racetrack, in Silverstone, England, Friday, July 12, 2019. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain takes a curve followed by Ferrari driver Charles Leclerq of Monaco, right, during the second free practice at the Silverstone racetrack, in Silverstone, England, Friday, July 12, 2019. The British Formula One Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας δεν σχεδιάζει να εξαιρέσει την Formula 1 από την 14ημερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες προκαλώντας προβλήματα στην διεξαγωγή του αγώνα του Σίλβερστοουν.

Η Formula 1 συνεχίζει τις προσπάθειες για την εκκίνηση της σεζόν 2020 έστω και τον Ιούλιο. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε τα πρώτα φώτα θα σβήσουν στο Red Bull Ring της Αυστρίας που θα φιλοξενήσει δύο αγώνες, στις 5 και τις 12 Ιουλίου.

Την Παρασκευή (15/5) η Liberty Media έδωσε τα χέρια και με τη διοίκηση του Σίλβερστόουν για τη διοργάνωση ακόμη δύο Grand Prix στις 26/7 και τις 2/8. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το Autosport.com, στο εγχείρημα μπαίνουν σημαντικά εμπόδια.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας επιβάλλει στους ταξιδιωτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. Η Formula 1 έχει μπει σε συζητήσεις με την κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει εξαίρεση, όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα δεν υπάρχει η πρόθεση να συμβεί.

Σύμφωνα με την Sun ο Υπουργός πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού στήριξε τις εξαιρέσεις, όμως κάτι τέτοιο αποκλείστηκε από τον Υπουργό Υγείας και το Υπουργικό Συμβούλιο, με τα μέτρα ωστόσο να επανεξατάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Αυτό δημιουργεί προβλήματα καθώς τα δύο Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δίχως την Ferrari, την Alfa Romeo και την AlphaTauri, τις τρεις ομάδες δηλαδή που στεγάζονται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμη αρκετοί προμηθευτές, όπως η Pirelli, βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η σεζόν της Formula 1 αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας αυτών των περιορισμών καθώς το προσωπικό με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα καθώς επιστρέφει στη χώρα του. Σε ένα τέτοιο σενάριο λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η παραμονή αυτού του προσωπικού εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, για όσο τα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ