FORMULA 1

Formula 1: Η Αυστρία έδωσε το "πράσινο φως" για Grand Prix

Ferrari driver Charles Leclerq of Monaco, foreground right, leads at the start of the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, southern Austria, Sunday, June 30, 2019. (AP Photo/Ronald Zak)
Ferrari driver Charles Leclerq of Monaco, foreground right, leads at the start of the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, southern Austria, Sunday, June 30, 2019. (AP Photo/Ronald Zak) AP PHOTO/RONALD ZAK

Η Αυστρία έδωσε το "πράσινο φως" προκειμένου να διεξαχθούν στη χώρα οι δύο αγώνες της Formula 1, στο πρώτο μισό του Ιουλίου.

Ένα ένα τα εμπόδια για την έναρξη της σεζόν στη Formula 1 αρχίζουν να ξεπερνιούνται, με την Αυστρία να αποφασίζει -σύμφωνα με δημοσιεύματα- τη διεξαγωγή δύο αγώνων μέσα στον Ιούλιο. Αυτό που περίμενε εδώ και αρκετό καιρό η FIA φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, δεδομένου ότι βάσει του νέου αγωνιστικού σχεδιασμού που είχε γίνει, η Αυστρία θα φιλοξενούσε δύο διαδοχικά Grand Prix, στις 5 και 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται, κι έπειτα από διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αυστριακή κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της Formula 1, όλοι όσοι μπουν στη χώρα για τη διεξαγωγή των δύο αγώνων θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό και να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ενώ οι ομάδες θα φιλοξενηθούν σε περιοχή που θα είναι αποκλειστικά για εκείνες.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής λοιπόν, η Αυστρία θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής της Formula 1 για δύο διαδοχικές εβδομάδες, πριν δώσει την σκυτάλη στην Ουγγαρία για το Grand Prix της Βουδαπέστης στις 19 Ιουλίου.

AP Photo/Ronald Zak

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ