FORMULA 1

Formula 1: Εγκρίθηκε σύστημα που καταγράφει το άγχος και την κόπωση των οδηγών

Formula 1: Εγκρίθηκε σύστημα που καταγράφει το άγχος και την κόπωση των οδηγών

Η Formula 1 συνεχίζει να προοδεύει, καθώς η FIA έδωσε την έγκρισή της για μία φανέλα που θα βρίσκεται κάτω από την στολή των οδηγών και θα καταγράφει τα βιομετρικά τους στοιχεία.

Ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα έφερε η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, Marelli και OMP Racing. Συγκεκριμένα δημιούργησαν μία φανέλα, την οποία θα φορούν οι οδηγοί της Formula 1 κάτω από την στολή τους και με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται τα βιομετρικά τους στοιχεία.

Το VISM, όπως ονομάζεται, πήρε την έγκριση από την FIA και πρόκειται για ένα επίτευγμα, συνέχεια των ανάλογων γαντιών που φορούν οι οδηγοί. Το σύστημα αυτό θα παρέχει τις ομάδες με στοιχεία που καταγράφουν το άγχος και την κόπωση μέσω αισθητήρων που μετρούν τον ρυθμό της καρδιάς και της αναπνοής.

Η συσκευή έχει κατασκευαστεί με στόχο την παρακολούθηση της απόδοσης και την καταγραφή δεδομένων για την προπόνηση, αλλά και την ασφάλεια των οδηγών. Όλα αυτά θα γίνονται φυσικά με πλήρη σεβασμό στην ιδιωτικότητα.

"Είναι σχεδιασμένο για την απόκτηση δεδομένων και τηλεμετρίας, ενώ υπάρχει προστασία από ευαίσθητα δεδομένα, δίνοντας στον χρήστη τον πλήρη έλεγχο" ανέφερε ο Ρικάρντο Ντε Φιλίπι, CEO της Marelli.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ