FORMULA 1

Φόρμουλα 1: Το σχέδιο με τους 17 αγώνες και οι αναλυτικές ημερομηνίες

Φόρμουλα 1: Το σχέδιο με τους 17 αγώνες και οι αναλυτικές ημερομηνίες

Πρόγραμμα 17 αγώνων έχει στα σκαριά για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 η FIA, με την BILD να παρουσιάζει τους αγώνες και τις ενδεικτικές ημερομηνίες. Τρεις χώρες θα διοργανώσουν διπλά Grand Prix και 11 μονό αγώνα.

Αν και απέχουμε πολύ από το να θεωρήσουμε ότι είναι ασφαλής η επιστροφή στην κανονικότητα, η Φόρμουλα 1 φαίνεται πως ετοιμάζεται πλέον πυρετωδώς ώστε να σώσει τη χρονιά και να εκκινήσει το πρωτάθλημα του 2020 στις αρχές Ιουλίου. Το πλάνο αναφέρει πως θα διεξαχθούν δύο αγώνες στο Red Bull Ring, στην πίστα της Αυστρίας δηλαδή και στη συνέχεια άλλοι δύο στο Silverstone, άλλοι δύο στο Ουγκαρόρινγκ της Βουδαπέστης και ακόμη 11 μονοί αγώνες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου όταν και θα πέσει η τελευταία καρώ σημαία.

Η BILD προχώρησε, μάλιστα, στο καλεντάρι που σκέφτεται η FIA για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας τις ενδεικτικές ημερομηνίες για κάθε Grand Prix. Δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα η πίστα του Ζάντφορτ στην Ολλανδία και η η πίστα Καταλούνια στην Ισπανία, οι οποίες φαίνεται πως θα περιμένουν το 2021 για να φιλοξενήσουν αγώνες.

Αναλυτικά:

5 και 12 Ιουλίου (δύο αγώνες) - Αυστρία

26 Ιουλίου και 2 Αυγούστου (δύο αγώνες) - Αγγλία

16 και 18 Αυγούστου (δύο αγώνες) - Ουγγαρία

6 Σεπτεμβρίου - Αζερμπαϊτζάν

20 Σεπτεμβρίου - Σιγκαπούρη

27 Σεπτεμβρίου - Ρωσία

4 Οκτωβρίου - Κίνα

11 Οκτωβρίου - Ιαπωνία

1 Νοεμβρίου - Μεξικό

8 Νοεμβρίου - Βραζιλία

22 Νοεμβρίου - Βιετνάμ

6 Δεκεμβρίου - Μπαχρέιν

13 Δεκεμβρίου - Αμπού Ντάμπι

Θυμίζουμε πως έχουν αναβληθεί έως τώρα οι δέκα πρώτοι αγώνες της σεζόν (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Κίνα, Βιετνάμ, Ολλανδία, Ισπανία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν, Καναδάς, Γαλλία), ενώ το Grand Prix του Μόντε Κάρλο ακυρώθηκε οριστικά για το 2020. Αυτή την περίοδο οι ομάδες έχουν σε μεγάλο ποσοστό θέσει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό τους, ενώ περνούν πρόωρα στη χρονιά την καλοκαιρινή διακοπή που φέτος εξυπακούεται ότι δεν θα υπάρξει τους θερινούς μήνες.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ